Το “ευχαριστώ” ενός πρόσφυγα που συγκλονίζει – ”Είστε εξαιρετικοί άνθρωποι, μας δώσατε τα πάντα”

images

29/02/2016

Γράμμα Σύρου πρόσφυγα, με το οποίο ευχαριστεί την Ελλάδα και κυρίως την πόλη της Καβάλας για την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή που τους δίνεται, συγκλονίζει.

“Έφυγα από το Χαλέπι της Συρίας με αυτή την ομάδα που ήρθαμε στην Καβάλα” λέει ο Αλί και συνεχίζει, “συγκεντρωθήκαμε στην Τουρκία, στα παράλια και εν συνεχεία περάσαμε στη Μυτιλήνη κι από κει στην Καβάλα, για να βρεθούμε σε αυτό εδώ το στάδιο”.

Αναφορικά με το κόστος του ταξιδιού, ο Αλί Καντίρ είπε ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι ζητούν 700 ευρώ ανά άτομο κι όπως λέει χαρακτηριστικά: “τώρα είναι φτηνά τα ναύλα. Παλιότερα, ζητούσαν περισσότερα και μας είχαν σε βάρκες – σκουπίδια. Φανταστείτε, ότι εγώ ταξίδεψα με ένα φουσκωτό και στοιβαχτήκαμε εκεί 70 άτομα. Ο κάθε λαθρέμπορος επιδιώκει να βγάλει κατά μέσο 50.000€ σε κάθε ταξίδι”.

“Εργάζομαι ως γιατρός”, λέει ο Καντίρ και συνεχίζει: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Καβάλα. Είστε εξαιρετικοί άνθρωποι. Ήρθαμε ξαφνικά εδώ και χωρίς να υπάρχει σχέδιο για να μείνουμε, κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας και μας παρείχατε τα πάντα. Ήρθαν 15 γιατροί εθελοντικά, έδωσαν φάρμακα σε όποιους το είχαν ανάγκη, ενώ βοήθησαν κι εμένα, ώστε να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου τους συμπατριώτες μου, αφού είμαι γιατρός. Ευχαριστώ, Ελλάδα”.

Μοίρασε το άρθρο!