Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στο Τελλόγλειο

Την Κυριακή 16 Μαρτίου είχε την τιμητική του, μετά από αρκετό καιρό, μόνο το δεύτερο επίθετο τού Συλλόγου. Γιατί μια επίσκεψη στο Τελλόγλειο μόνο ταυτόσημη με τον πολιτισμό μπορεί να θεωρηθεί.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες τού ΔΣ κατορθώσαμε να απολαύσουμε διαδοχικά δύο εξαιρετικές εκθέσεις διαφορετικού περιεχομένου σε ένα πραγματικό στολίδι τής πόλης, σε μια διαρκή όαση τέχνης και πολιτισμού.
Στην πρώτη είδαμε σχεδόν το σύνολο του έργου, τού μεγάλου Θεσσαλονικέως ζωγράφου Λουκά Βενετούλια. Μία τεράστια έκθεση 250 έργων που κάλυπταν όλη την καλλιτεχνική του πορεία. Ευτυχήσαμε, όχι τυχαία, να ξεναγηθούμε από την σύζυγό τού ζωγράφου, Δέσποινα Αθανασιάδου Βενετούλια. Μια υπέροχη κυρία που μάς ταξίδεψε με μοναδικό και γλαφυρό τρόπο στις αναζητήσεις, στον τρόπο σκέψης, στους φόβους και στις αγάπες τού ζωγράφου. Ταξιδέψαμε στην παλιά Θεσσαλονίκη, στην επταετία, στη Σαντορίνη, στην αφαίρεση. Την ευχαριστούμε από καρδιάς.
Στην δεύτερη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Γιώργο Σεφέρη. Μια πρωτότυπη και πολύ έξυπνα δομημένη συλλογή εκθεμάτων που ξεδίπλωναν την ζωή, το έργο και την ιδιοφυΐα του νομπελίστα ποιητή. Εξαιρετική η ξεναγός μας Νίκη. Μας ταξίδεψε μέσα από πίνακες, γλυπτά, αντικείμενα και φωτογραφίες, στη ζωή και στο πολυποίκιλο ταλέντο του. Προσπάθησε και πέτυχε τελικά να μας τον συστήσει με τον καλύτερο τρόπο. Την ευχαριστούμε πολύ.
Γεμάτοι ανάμικτα συναισθήματα αποχαιρετήσαμε το Τελλόγλειο με μια γλυκόπικρη επίγευση. Γλυκειά γι’ αυτά που απολαύσαμε, πικρή γιατί ήμασταν μόνο τριάντα. Δυστυχώς ο αριθμός ήταν προκαθορισμένος. Επιφυλασσόμαστε και υποσχόμαστε. Τα καλύτερα έρχονται.

Μοίρασε το άρθρο!