Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας (0-1) 

Τρίτη θέση για… έναν. Και συγκεκριμένα έναν εκ των ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό που έδωσαν τη «μάχη» τους στο γήπεδο της Τούμπας στην τελευταία αγωνιστική των PlayOffs, με τους ερυθρόλευκους να ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για δύο αποτελέσματα και για το Χ2 και με «συνταγή» Παναθηναϊκού. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε επιστροφές στη σύνθεσή του αλλά μετρημένα… κουκιά στην επιθετική γραμμή, γεγονός που το βρήκε μπροστά του σε όλο το ματς.

Ο πρώτος λόγος ανήκε στον ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν από νωρίς μέτρα στο γήπεδο, να συνδυάζονται εξαιρετικά, να κυκλοφορούν τη μπάλα, φθάνοντας με αξιώσεις έξω από την περιοχή του Τζολάκη. Λίγα πράγματα όμως επί της ουσίας από τους Θεσσαλονικείς επιθετικά, κινούμενοι κυρίως απ΄τα αριστερά. Η πρώτη διάθεση απειλής εκφράστηκε από τον Μπράντον στο 5′ αλλά ο πορτιέρε του Ολυμπιακού φώναξε παρών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι το 27′ ο ΠΑΟΚ είχε καταγράψει τρεις τελικές με τον ακραίο οπισθοφύλακά του, τον Ράφα Σοάρες, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Απεναντίας, ο Ολυμπιακός έδειξε να κινείται πιο συντηρητικά και σφιχτά στο παιχνίδι του, «χτυπώντας» τον ΠΑΟΚ στο τρανζίσιον. Στο 7΄ και στο 20΄ο Φορτούνης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι ενώ ο Κροάτης τερματοφύλακας είπε «όχι» και στον Μπιέλ στο 28΄, καταγράφοντας μία ακόμη μεγάλη επέμβαση. Εν τέλει ο Κοτάρσκι και ο ΠΑΟΚ νικήθηκαν στο 33΄από τον Σαμασέκου, όταν ο Ροντινέι έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Αφρικανός χαφ έπιασε την κεφαλιά, «καρφώνοντας» τη μπάλα στην αριστερή γωνία του πορτιέρε του Δικεφάλου που έπεσε αλλά δεν κατάφερε ν’ αποσοβήσει το 0-1.

Το γκολ του Σαμασέκου «πάγωσε» προσωρινά τους γηπεδούχους που έψαξαν άμεσα ανασύνταξη και καθαρό μυαλό αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διατεθειμένος να «πουλήσει» φθηνά, έχοντας κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του από το α΄κιόλας ημίχρονο στην Τούμπα, όντας απόλυτα προσηλωμένος στην τακτική του. 

Σαν σε επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία του ματς και στο β΄μέρος, έχοντας μεγαλύτερη ορμή και επιθετικότητα στο παιχνίδι του, ειδικά από τη στιγμή που οι Πειραιώτες αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα υπό την πίεση του αντιπάλου τους. Ο Κουλιεράκης αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Λουτσέσκου στα μετόπισθεν, θέλοντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα, με τον Έλληνα στόπερ να πιάνει ένα τρομερό μακρινό σουτ με το αριστερό στο 57′, το οποίο ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι!

Αλλαγών συνέχεια από τους πάγκους των δύο ομάδων, με έμφαση στην επιθετική γραμμή από Λουτσέσκου και Ανιγκό, με τον μεν πρώτο να επιστρατεύει Τάισον αντί του Μπίσεσβαρ που έμεινε από δυνάμεις και Σβαμπ αντί Ντάντας και τον δεύτερο να ρίχνει Βρουσάι αντί του Μπιέλ και Ελ Αραμπί στη θέση του Μπακαμπού, χωρίς να αλλάξει κάτι ιδιαίτερο στην εικόνα του ματς. 

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σταθερά στην επίθεση, δοκιμάζοντας την τύχη του και μέσα από στατικές φάσεις. Στο 68΄ ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής, όμως ο Τζολάκης έκανε πλάγια βήματα προς τα αριστερά και μπλόκαρε. Στο 75΄ήταν η σειρά του Τάισον να εκτελέσει φάουλ από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του αφύλαχτου Κεζντιόρα, πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός κρατούσε, κάνοντας άψογη διαχείριση του ματς, του χρόνου αλλά και του μυαλού του αντιπάλου του, παίρνοντας -εκ του αποτελέσματος- άριστα δέκα. 

Ό,τι κι αν επιχείρησε ο ΠΑΟΚ δεν βγήκε, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πήρε… σβηστά το τρίποντο και τερματίζει στην 3η θέση με 73 βαθμούς ενώ αντίστοιχα ο Δικέφαλος στην 4η με 67 πόντους.

Για τους Θεσσαλονικείς, «χάθηκε» ο πρώτος τελικός της σειράς, ωστόσο, έχουν μία ακόμη ευκαιρία, την τελευταία μπροστά τους, προκειμένου να πάρουν το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League (τρίτο γύρο ή play-off) αφήνοντας τους Πειραιώτες στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Και αυτή η ευκαιρία είναι πια μόνο μέσω Κυπέλλου!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου):
 Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (Κουλιεράκης 46′), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (Φ. Σοάρες 76′), Ντάντας (Σβαμπ 64′), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (Τάισον 64΄), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (Τζίμας 82′)..
Ολυμπιακός (Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (Κασάμι 77΄), Σαμασέκου, Μπιέλ (Βρουσάι 65′), Φορτούνης (Μασούρας 77΄), Μπακαμπού (Ελ Αραμπί 72΄) 
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Ανδρέας Μεϊντάνας
Τέταρτος: Ανδρέας Γκάμαρης
VAR: Αντρέα Ναρκίσο (Πορτογαλία)
AVAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

Μοίρασε το άρθρο!