Η ενθρόνιση της Βασίλισσας!

Η ΑΕΚ έπειτα από ένα φαντασμαγορικό τελετουργικό, στέφθηκε ξανά «Βασίλισσα», με τον Σέρχιο Αραούχο και τον Πέτρο Μάνταλο, να υψώνουν στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το τρόπαιο.

Ο λαβωμένος «αετός» της ΑΕΚ σε μία κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, θέλησε να μοιραστεί την ξεχωριστή αυτή στιγμή και τιμή με τον «φυσικό» αρχηγό της ομάδας.

Η Ένωση γιόρτασε στο κατάμεστο γήπεδο της και με περισσότερες από 60.000 φιλάθλων έξω από αυτό, την κατάκτηση του 13ου τίτλου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Η συναρπαστική εξέλιξη της φετινής διοργάνωσης, Super League, η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στο «νήμα» κάνει τον άθλο των «κιτρινόμαυρων» ακόμα μεγαλύτερο, ξεσηκώνοντας απερίγραπτα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και νοσταλγίας στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος έδωσε ραντεβού από νωρίς το πρωί στα πέριξ του γηπέδου, με τη γιορτή να έχει ξεκινήσει στην πραγματικότητα, από χθες το βράδυ με ένα ξέφρενο πάρτι, στην πλατεία του Δικέφαλου Αετού.

Φίλοι της ομάδας απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης έδωσαν ραντεβού στα Φιλαδέλφεια για να πανηγυρίσουν «μεθυσμένοι» την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, συνδυάζονται το βαρύτιμο τρόπαιο!

Το φετινό πρωτάθλημα έχει άλλη γεύση. Είναι πιο γλυκό, αφού η ΑΕΚ αφήνει οριστικά πίσω της τα 20 χρόνια που βρέθηκε ανέστια και δοκιμάστηκε με κάθε τρόπο, γευόμενη την πίκρα της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα που με την ίδρυση της δίδαξε πώς το σκοτάδι μετατρέπεται σε φως και σε δύναμη κόντρα σε κάθε αντιξοότητα και δυσκολία, διδάσκει ξανά πώς ό,τι σε πληγώνει μπορεί να γίνει δύναμη. Γιατί επιτρέπεται και να φοβηθείς και να πέσεις και να κλάψεις, αλλά σε καμία περίπτωση να τα παρατήσεις.

Το θαύμα της Ένωσης το χρωστάμε στον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του, οι οποίοι χάρισαν μαγικές στιγμές στον κόσμο, παίζοντας πανθομολογουμένως το πιο επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Τίποτα απ’ όλα αυτά φυσικά, δεν θα είχαν συμβεί χωρίς την καθοριστική συμβολή του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, του οποίου το όνομα θα μπει στην ιστορία μαζί με αυτά των ιδρυτών και φυσικά του εμβληματικού 23ου προέδρου της ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου.

Αν υπάρχουν φύλακες άγγελοι, για την ΑΕΚ είναι οι: Αιμίλιος Ιωνάς, Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κώστας Σπανούδης (πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, διετέλεσε υπουργός και βουλευτής του Ελευθέριου Βενιζέλου), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος για δεκαετίες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ),Ευστράτιος Καραδενιζλής, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης, Γιάννης Χρυσαφίδης, Κώστας Χρυσόπουλος, Βασίλης Φρυδάς, Φίλιππος Φλωρίδης, Αλέξανδρος Στρογγυλός, Λευτέρης Παξιμαδάς, Χρίστος Αλεξανδρίδης, που απόψε χαμογελούν πλατιά και κλαίνε μαζί μας!

Η αποψινή βραδιά σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον «Δικέφαλο Αετό», ο οποίος γιάτρεψε τα πληγωμένα του φτερά και πετά ξανά περήφανος στους αιθέρες!

Μοίρασε το άρθρο!