Οι δολοφόνοι που «παρήλασαν» στα κανάλια παίζοντας «θέατρο» – Φριχτά εγκλήματα που συντάραξαν την Ελλάδα (βίντεο, φωτ.)

Είχαν το θράσος να κλάψουν μπροστά στις κάμερες ενώ εκείνοι τους είχαν σκοτώσει. Περιπτώσεις συγκλονιστικές με τους δολοφόνους να εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες προσποιούμενοι ότι, δήθεν, αναζητούν τον άνθρωπό τους.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΙΝΑ ΠΕΤΚΟΥ

Από την άτυχη Γεωργία στην Καλαμαριά, που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του συντρόφου της και ενός φίλου του και αποτελεί και την πρώτη γυναικοκτονία για το 2024, μέχρι τη «μαύρη» χήρα της Αργολίδας» που σκότωσε τον ναυτικό σύζυγό της, τον πιλότο με το «αγγελικό πρόσωπο» Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τη διαβολική μάνα του Κώστα Πολύζου, που με τον σύζυγό της πέταξαν το πτώμα του νεαρού σε μπαζωμένο πηγάδι στη στη Σιάτιστα, μέχρι την υπόθεση της 20χρονης Κικής Κούσογλου, που δολοφονήθηκε από τον τότε σύντροφό της Δάνο Μουρατίδη, στη Βέροια.

Περιστατικά με τους θύτες του εγκλήματος να εκτίθεται στα ΜΜΕ και να παίζουν «θέατρο», προσπαθώντας να «θολώσουν τα νερά» και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες.

Θύμα: Καρολάιν Κράουτς – Ο πιλότος με το «αγγελικό πρόσωπο» έπνιξε τη νεαρή σύζυγό του δίπλα στο 11 μηνών παιδί της

Μια δολοφονία που έγραψε ιστορία στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας. Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά απασχόλησε λόγω της αγριότητάς του, ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις για τον εντοπισμό του δολοφόνου της Καρολάιν.

glyka-nera-caroline-mpampis.jpg

Την 11η Μαΐου του 2021 έπεσε σαν «βόμβα» η είδηση ενός άγριου εγκλήματος σε σπίτι στα Γλυκά Νερά. Ληστές ακινητοποίησαν τον 32χρονο ένοικο του σπιτιού και τον υποχρέωσαν να δει τη δολοφονία της συζύγου του και του σκύλου, πριν πάρουν χρήματα και κοσμήματα και εξαφανιστούν.

Ο ίδιος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, μέλη της οποίας ομολόγησαν πως θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή αυτά που αντίκρισαν, όταν έφτασαν στο περιστατικό.

Η αλήθεια όμως… αποκαλύφθηκε 37 ημέρες μετά. Τότε, που στην ασφάλεια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι εκείνος βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν. Μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία.

Ο 34χρονος πιλότος έχει δώσει πολλές και διαφορετικές εκδοχές προανακριτικά για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος έπνιξε την 20χρονη, στη συνέχεια έβαλε την ενός έτους κόρη του Λυδία πάνω στο μισόγυμνο και άψυχο σώμα της μητέρας της και ξεκίνησε να σκηνοθετεί το σενάριο της ληστείας.

Έπειτα κρέμασε από τη σκάλα το κουτάβι τους, τη Ρόξυ, το οποίο υπεραγαπούσε η Καρολάιν και δέθηκε χειροπόδαρα, κλείνοντας με μονωτική ταινία ακόμη το στόμα του, ενώ προηγουμένως τηλεφώνησε θρασύτατα στην Άμεση Δράση, λέγοντας ψέματα ότι, τους λήστεψαν δύο άγνωστοι. Για να γίνει πειστικός, έδωσε μέχρι και περιγραφή των ληστών στην Αστυνομία, ενώ έκλαψε απαρηγόρητος την ημέρα στον ώμο της μητέρας της Καρολάιν.

Στη συνέχεια προσπάθησε να εμφανιστεί σοκαρισμένος μπροστά στους αστυνομικούς και στους δημοσιογράφους.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών έχοντας έτσι την ίδια ακριβώς ποινική μεταχείριση που του επεφύλαξε το πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι δικαστές, όπως και ο εισαγγελέας του Εφετείου έκριναν ότι δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί κανένα απολύτως ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος αφού διέπραξε το στυγερό έγκλημα, για 37 συνεχόμενες ημέρες προσπαθούσε να πείσει τις αρχές αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι η οικογένειά του έπεσε θύμα άγνωστων ληστών που έφτασαν στο σημείο να δολοφονήσουν την Καρολάιν.

Η τελική ποινή δεν διαφέρει από την πρωτόδικη, η οποία ήταν ισόβια και 11.5 χρόνια κάθειρξη. Επίσης, χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη θανάτωση του κουταβιού της Καρολάιν αλλά και για τις ψευδείς καταθέσεις που είχε δώσει.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορούμενου περί σύνταξης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να αποδειχθεί η ύπαρξη διαταραχής, και περί κατάθεσης του πατέρα της Καρολάιν στο δικαστήριο.

Ως προς τα ελαφρυντικά, απορρίφθηκε η αναγνώριση του πρότερου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση.

«Πρόκειται για την εξύφανση ενός σατανικού σχεδίου. Ο κατηγορούμενος έχει επιδείξει μια μορφή συμπεριφοράς πρωτοφανή, είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό» τόνισε ο εισαγγελέας Εφετών.

Θύμα: Θανάσης Λάμπρου – Η «Μαύρη χήρα» της Αργολίδας πήρε τη ζωή του ναυτικού συζύγου της και έψαχνε στα κανάλια τους δολοφόνους του

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2014, όταν ο Θανάσης Λάμπρου βρέθηκε νεκρός, ξαπλωμένος μπρούμητα μέσα σε μια λίμνη αίματος, στην αυλή του σπιτιού ενός πολύ καλού του φίλου.

Ο 42χρονος άντρας ήταν γνωστός και ως «Καπετάνιος», καθώς δούλευε για χρόνια ως ναυτικός. Πλέον όμως είχε εγκαταλείψει τα αλιευτικά γαρίδας στη Μαδαγασκάρη και ζούσε μόνιμα μαζί με τη σύζυγό του, Δήμητρα Βούλγαρη και την 10χρονη τότε κόρη τους, στην Κοιλάδα Αργολίδας.

dolofonia-kapetaniou-lamprou-mavri-xira.jpg

Την τραγική ανακάλυψη την έκανε εκείνο το μεσημέρι ο φίλος του, στον οποίο άνηκε το σπίτι και τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του. Τα ρούχα που φορούσε ήταν τρύπια από τις σφαίρες, βγαλμένα και πεταμένα δίπλα του. Η Αστυνομία και ο γιατρός έφτασαν στο σημείο πολύ αργότερα. Ο Θανάσης τελικά ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Κρανιδίου.

Το φονικό όπλο ήταν ένα περίστροφο που άνηκε επίσης στον φίλο του, όπως άλλωστε και ένα μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του. Είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς, στο στήθος και το κεφάλι, στο μύλο του όπλου όμως βρέθηκε μόνο ένας κάλυκας. Το αρχικό σενάριο μπορεί να έκανε λόγο για αυτοκτονία, γρήγορα όμως οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, κατέληξαν στο ότι επρόκειτο για δολοφονία. Την ίδια γνώμη άλλωστε είχε και η σύζυγος του θύματος, η οποία δεν δίστασε να εμφανιστεί δυο φορές στη γνωστή εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και να δηλώσει στην ίδια την Αγγελική Νικολούλη ότι «Πλανάται η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής. Ο Θανάσης δεν αυτοκτόνησε. Δολοφονήθηκε. Απαιτώ να βρεθεί άμεσα ο δράστης».

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν άμεσα τόσο οι πρωταγωνιστές, αλλά και ο τόπος του εγκλήματος. Όπως έγινε γνωστό ο Καπετάνιος όχι μόνο είχε κλειδί του σπιτιού, αλλά πήγαινε σε αυτό σχεδόν καθημερινά. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, και στενός φίλος του Λάμπρου, επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν ήδη κυκλοφορήσει σχετικά με την χρήση του σπιτιού, καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε, και σε επίμονες ερωτήσεις της Έδρας σχετικά με το πόσοι άνθρωποι το επισκέπτονταν και για ποιο λόγο, ανέφερε πως επέτρεπε συχνά σε φίλους του να το χρησιμοποιούν για ερωτικές συνευρέσεις.

Δεν ήταν βέβαια λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για όργια, ενώ και ένα ακόμα οίκημα βρέθηκε στο επίκεντρο: η βίλα στην οποία εργαζόταν ο Καπετάνιος, στην οποία όπως λέγεται διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μια καμαριέρα… Άλλωστε, σύμφωνα με μάρτυρα που κατέθεσε στη δίκη, στο μνημόσυνο των σαράντα ημερών από το θάνατο του θύματος, η χήρα του πλησίασε την καμαριέρα και την κατηγόρησε δημόσια πως εκείνη σκότωσε τον σύζυγο της.

Όπως αναφέρει και το επίσημο site της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» η υπόθεση για καιρό μετά τη δολοφονία είχε μείνει στάσιμη, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών. Ήρθε στην επιφάνεια μετά από επιστολή που έστειλε στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση η αδερφή του θύματος.

Η οικογένεια της δεν δεχόταν την αυτοκτονία και ζητούσε βαθύτερη έρευνα από νέα ομάδα αστυνομικών, κάτι που έγινε στην πορεία. Το γεγονός αναστάτωσε τη χήρα του καπετάνιου. Έγινε πιο φιλική με την οικογένεια του νεκρού συζύγου της και προσπαθούσε να τους πείσει ότι και η ίδια έκανε το παν για να φωτιστεί το σκοτάδι. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της ξημερώματα για να της ζητήσουν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για κατάθεση μαζί με την κόρη της, αντέδρασε έντονα.

Είχαν ήδη έρθει στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες για την προσωπική ζωή του ζευγαριού και όπως όλα έδειχναν η σχέση τους είχε να αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες απιστίες και προδοσίες. Η αρχή είχε γίνει όταν η Δήμητρα ξεκίνησε, σύμφωνα με τις φήμες, εξωσυζυγική σχέση, γεγονός που είχε αναστατώσει τον Καπετάνιο. Όταν όμως και αυτός ξεκίνησε να έχει παράλληλη ερωτική ζωή τότε η σύζυγός του θόλωσε από τη ζήλεια της.

Η ίδια στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι αγαπούσε πολύ τον σύζυγό της και πως δεν είχε λόγο να του κάνει κακό, αφού ήταν και ο πατέρας του παιδιού της, πως είναι άνθρωπος της εκκλησίας και όλα όσα είχαν ακουστεί γι’ αυτή ανήκουν στη σφαίρα των κουτσομπολιών της μικρής κοινωνίας που ζούσε. Αίσθηση είχε προκαλέσει ότι στις τηλεοπτικές τις εμφανίσεις αποκαλούσε τον σύζυγό της «ο άλλος».

Η ίδια το δικαιολόγησε ως αποτέλεσμα του σοκ που βίωνε, δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει και τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε σε σχέση με το κινητό του θύματος.

Ο Θανάσης Λάμπρου, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε τη συνήθεια να μην αποχωρίζεται ούτε για δευτερόλεπτο το κινητό του. Όλα δείχνουν ότι ένα μήνυμα που έλαβε τη μοιραία εκείνη ημέρα ήταν η αφορμή του φονικού καυγά. Άλλωστε, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βρει το DNA της στα νύχια του θύματος, γεγονός που μαρτυρούσε τη συμπλοκή τους.

Η Δήμητρα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον άνδρα της, αλλά όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή στο σπίτι του οικογενειακού τους φίλου. Καβγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε όπως ισχυρίστηκε, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας, βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της. Άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνό του, που όπως είπαμε δεν το αποχωριζόταν ποτέ, και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους, για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι. Αν και ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου, μετά αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2016 σε ισόβια κάθειρξη και το 2020, μετά από μία μαραθώνια δίκη που διήρκησε 18 μήνες, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχη και διατηρήθηκε η ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα, αφού δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Θύμα: Κωστής Πολύζος – Η σύγχρονη «Μήδεια» που σκότωσε με τον σύζυγό της το γιο της και τον αναζητούσε στην Νικολούλη

Η δολοφονία του Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης είχε συνταράξει πριν από λίγα χρόνια όχι μόνο την περιοχή, αλλά και την κοινή γνώμη, που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την εξαφάνιση του νεαρού.

ypothesi-polyzou-kozani.jpg

Ο Κωστής Πολύζος, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Ο Κωστής Πολύζος αναζητούνταν επί οκτώ μήνες στην περιοχή της Κοζάνης, με τους γονείς του και -κυρίως- την μητέρα του να απευθύνεται με φωνή τρεμάμενη στους τηλεθεατές της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη και να ζητά αν κάποιος έχει πληροφορίες για την κατάληξή του να επικοινωνήσει μαζί τους.

«Εμείς θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε το παιδί μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τι κατάληξη έχει το παιδί μας», έλεγε σε εκπομπές που την φιλοξενούσαν, έχοντας, παράλληλα, «δασκαλέψει» το μικρό τους γιος να ψευδομαρτυρήσει για χάρη τους με τρόπο όμως που από έμπειρους ψυχολόγους φαινόταν καθαρά ότι το παιδί ακολουθούσε ένα μοτίβο που του είχε απαγγελθεί από τρίτους. Υπήρχαν δε μαρτυρίες τότε κατοίκων στα Σιάτιστα που ανέφεραν πως η μητέρα την επόμενη μέρα της εξαφάνισης για έναν “περίεργο” λόγο καθάριζε το σπίτι και τα χαλιά με ατμοκαθαριστή, καθώς και ότι είχαν δει το ζευγάρι να φορτώνει στο αγροτικό ένα βαρύ κουτί.

Λίγο καιρό αργότερα, το ζευγάρι με το παιδί τους μετακόμισαν στην Ελευσίνα, αφού ο πατριός του Κωστή προσελήφθη στη ΔΕΗ της περιοχής.

Το μοιραίο βράδυ, μετά από ακόμη έναν καβγά ανάμεσα στον Κωστή Πολύζο και τον πατριό του, ο τελευταίος τον σκότωσε και μαζί με τη μητέρα του νεαρού τον μετέφεραν στο κτήμα του, όπου τον έθαψαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή που έμενε ο Κωστής Πολύζος, την επομένη της εξαφάνισής του η μητέρα του έφερε από την Κοζάνη επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού για το σπίτι, ενώ και το φορτηγάκι του πατριού, με τον οποίο μεταφέρθηκε η σορός του νέου, είχε καθαριστεί επιμελώς και πολλές φορές.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας υπήρξε και η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, η έρευνα της οποίας «ξεδίπλωσε» το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια την αλήθεια.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, το 2020, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας έκρινε ομόφωνα ένοχους τον πατριό και τη μητέρα του Κωστή Πολύζου, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε, δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό. Πλέον, η Δέσποινα Κουτσέγκου και ο Χρήστος Ντιός βρίσκονται στη φυλακή. Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορουμένους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επισημαίνοντας πως δολοφόνησαν το παιδί τους, όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Θύμα: Κική Κούσογλου – Ο σύντροφός της, Δάνος Μουρατίδης, την στραγγάλισε, την έθαψε στις όχθες του Αλιάκμονα και μετά την «έψαχνε» στη Νικολούλη

Στις αρχές του 2005 και μετά από 5 χρόνια σχέσης (γνωριζόντουσαν από μικρά παιδιά) ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης και η 20χρονη Κική Κούσογλου αποφασίζουν να χωρίσουν διότι οι τσακωμοί είναι σχεδόν καθημερινοί.

kousoglou-mouratidis.jpg

Οι δυο νέοι συνεχίζουν αν βρίσκονται και το βράδυ της 10ης Απριλίου η Κική έχει πάει στο σπίτι του Δάνου. Κουβεντιάζουν για ώρες και ο νεαρός δηλώνει ξανά πως είναι ερωτευμένος μαζί της. Η ώρα περνάει και η 20χρονη κοπέλα αποφασίζει να κοιμηθεί εκεί. Όταν την πήρε ο ύπνος ο 23χρονος έψαξε το κινητό της και βρήκε μήνυμα από άλλο άνδρα, και ξύπνησε με φωνές και βρισιές την κοπέλα. Τσακώθηκαν για ακόμα μια φορά, ωστόσο, εκείνη τη νύχτα την στραγγάλισε.

Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, προσπάθησε να κρύψει το έγκλημά του, ενώ , μετέφερε το πτώμα της κοπέλας σε μια ερημική περιοχή στο Φράγμα Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα, όπου με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου του, την έθαψε εκεί και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του για να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. «Ξύπνα! Έκανα ζημιά», είπε στον ξάδερφό του.

Δύο ημέρες αργότερα η μητέρα της Κικής, δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της, όμως μετά από άκαρπες έρευνες της ΕΛΑΣ, η οικογένεια της αποφάσισε να απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, το «Φως στο Τούνελ».

Στην εκπομπή εμφανίζεται και ο Δάνος ο οποίος παραδέχεται πως το βράδυ της εξαφάνισης η Κική ήταν σπίτι του, ωστόσο, όταν εκείνος ξύπνησε, η 20χρονη είχε φύγει και λέει πως της είχε στείλει ένα μήνυμα όταν εκείνη του είχε πει να χωρίσουν και της ευχόταν καλή τύχη στη ζωή της. Μαζί με τους συγγενείς της κοπέλας και αυτός έκανε εκκλήσεις προς όσους γνωρίζουν, ώστε, να βρεθεί η Κική!

«Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος», είχε δηλώσει μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης η Αγγελική Νικολούλη η οποία σε κάθε εκπομπή πίεζε και περισσότερο τον Δάνο.

Η αστυνομία άρχισε να εστιάζει τις έρευνες της πάνω του, με την απάντηση που έψαχναν όλοι να έρχεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Όπως προέκυψε, τα κινητά του Δάνου και της Κικής έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία όταν ο 20χρονος της έστειλε το υποτιθέμενο τελευταίο μήνυμα! Τελικά, τέσσερις μήνες μετά, ο Δάνος Μουρατίδης ομολόγησε το έγκλημά του.

«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ», είχε πει στην ομολογία του ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»!

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Παράλληλα, δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού. Στον ξάδερφό του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Θύμα: Αχιλλέας Τέντας – Το σατανικό ζευγάρι τον στραγγάλισε με συρματόσχοινο στο κρεβάτι όπου κοιμόταν και εξαφάνισε το πτώμα ρίχνοντάς το σε πηγάδι

Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση δολοφονίας του 58χρονου εμπόρου δερμάτων Αχιλλέα Τέντα στον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος στραγγαλίστηκε με συρματόσχοινο στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του όπου κοιμόταν, από τον εραστή της γυναίκας του Νίκο Κωτούλα.

ahilleas-tentas-volos.jpg

Η Μαρία Τέντα παντρεύτηκε τον Αχιλλέα Τέντα που ήταν κατά 15 χρόνια μεγαλύτερός της, όταν ήταν 16 χρονών και μαζί του απέκτησε δύο παιδιά.
Μετά από λίγα χρόνια, ερωτεύτηκε παράφορα τον αγρότη Νίκο Κωτούλα και για δυο χρόνια το ζευγάρι απολάμβανε τον παράνομο δεσμό του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η Μαρία έριχνε υπνωτικό στο φαγητό του συζύγου της και όταν εκείνος κοιμόταν, έβαζε στο σπίτι τον αγρότη.
Κάποια ημέρα, όμως, ο Αχιλλέας ξύπνησε και βρήκε και τους δύο μέσα στο σπίτι του. Ακολούθησε μεγάλος καβγάς, ενώ παράλληλα απείλησε με διαζύγιο τη σύζυγό του.
Η Μαρία και ο Νίκος θεώρησαν πως το μόνο εμπόδιο στο να ζήσουν τον έρωτά τους ήταν ο Αχιλλέας, τον οποίο αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση, πιάνοντάς τον κυριολεκτικά στον ύπνο.

Η στυγερή δολοφονία

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο 58χρονος έμπορος δερμάτων από το Βόλο, Αχιλλέας Τέντας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στον Αλμυρό, από τον εραστή της συζύγου του, Νίκο Κωτούλα, όταν ανακάλυψε την εξωσυζυγική σχέση και είχε απειλήσει με διαζύγιο.

Με αναισθητικό σπρέι οι δύο εραστές, αδρανοποίησαν τον 58χρονο ενώ κοιμόταν, ενώ ο Κωτούλας τον ξυλοκόπησε και τον στραγγάλισε με ένα συρματόσχοινο. Το σατανικό ζευγάρι, επιχείρησε να «στήσει το σκηνικό», εξαφάνισε τη σορό του σε πηγάδι της περιοχής, το οποίο και μπάζωσε για να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο και εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Αχιλλέας Τέντας είχε φύγει σε ταξίδι.

Μήνες ολόκληρους τα παιδιά του Τέντα τον αναζητούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν τη μητέρα τους να πάει και στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», η οποία στάθηκε τελικά μοιραία τόσο για την ίδια, όσο και για τον εραστή της, καθώς μάρτυρας που πρόσεξε το μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση του Αχιλλέα Τέντα, μίλησε στην ίδια εκπομπή.
Λίγες ώρες μετά το τέλος της, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι που μετά από λίγες μέρες ομολόγησε το φρικιαστικό του έγκλημα.

Η σύζυγος, δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση του άνδρα της. Το πτώμα του βρέθηκε 4 μήνες αργότερα , σε ένα πηγάδι, στις 16 Απριλίου του 2002. Στη συνέχεια ο Νίκος Κωτούλας και η Μαρία Τέντα συνελήφθησαν και ομολόγησαν το έγκλημά τους. Καταδικάστηκαν πρωτόδικα και σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια κάθειρξη.

Η Μαρία Τέντα για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε δύο επιπλέον χρόνια φυλάκιση για σωματική βία, αφού το δικαστήριο έκρινε πως κάθε φορά που συναντιόταν με τον εραστή της νάρκωνε τον σύζυγό της. Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταδικάστηκε και ο Νικόλαος Κωτούλας, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Τον Οκτώβριο του 2010 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, ακύρωσε την καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης, για τη Μαρία Τέντα, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της και όχι για συναυτουργία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία. Της επιβλήθηκε κάθειρξη 21 χρόνων, «σπάζοντας» τα ισόβια και βγαίνοντας τελικά από τη φυλακή το 2011.

Ο Νίκος Κωτούλας, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του, αποφυλακίσθηκε και ζούσε στην Ευξεινούπολη. Ωστόσο, στις 20 Οκτωβρίου του 2020 έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Θύμα: Νίκος Δουρής – Ο «πα-τέρας» που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του

Είναι ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα: ο βιασμός και η δολοφονία ενός εξάχρονου παιδιού από τον πατέρα του, στην Ερμιόνη της Αργολίδας.

Όλα ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 94’ όταν ο μικρός Νίκος Δουρής, 6 χρονών, δεν είχε επιστρέψει σπίτι του ως αργά το βράδυ. Το γεγονός θορύβησε ιδιαίτερα τους γονείς του, Μανώλη και Γεωργία Δουρή.

douris-nikos.jpg

Οι δυο τους πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιόνης, όπου και κατήγγειλαν το γεγονός. Αμέσως οι αστυνομικοί, αλλά και η μικρή κοινωνία της Ερμιόνης, κινητοποιήθηκαν άμεσα ψάχνοντας τον μικρό Νίκο.

Τελικά, έπειτα από ολονύχτιες έρευνες, ο Μανώλης Δουρής «εντόπισε» το νεκρό και κακοποιημένο γιό του στην μάντρα μιας αλάνας κοντά στο σπίτι τους.

Ο πατέρας, «έκλαιγε και σπάραζε» δηλώνοντας ότι θα πάρει εκδίκηση.

Μάλιστα, κατηγορούσε την σύζυγο του ότι η ίδια μαζί με τον εραστή της σκότωσαν τον 6χρονο Νίκο.

Οι ασάφειες στις καταθέσεις του πατέρα

Μετά από ασάφειες στις καταθέσεις του Μανώλη Δουρή, οι αστυνομικοί συμπέραναν ότι ο ίδιος διέπραξε το έγκλημα.

Όπως δήλωσε ο Δουρής: «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε».

Όπως διαπιστώθηκε ο «πατέρας» βίασε τον γιό του και του προκάλεσε ασφυξία κλείνοντας του την μύτη και το στόμα. Ο Δουρής έπασχε από από το «σύνδρομο της Κύπρου».… Έχοντας πολεμήσει στο νησί το 1974 απέκτησε πολλά ψυχολογικά προβλήματα που αποδόθηκαν στην απανθρωπιά του πολέμου.

Τον υποστήριζαν η γυναίκα και τα παιδιά του

Το δικαστήριο δεν πείστηκε. Έκρινε ένοχο τον Δουρή και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 20 χρόνια για βιασμό και 1 έτος για ασέλγεια.

«Είναι μια μυστηριώδης υπόθεση και πιστεύω ότι δεν εξετάστηκε όπως έπρεπε, πριν βγει η απόφαση», δήλωσε ο συνήγορος του, μετά τη δίκη.

Το 2016, ο ένας από τους γιους του, Δημήτρης, δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Ε» ότι ο πατέρας του δεν διέπραξε το φρικτό έγκλημα. «Φόρτωσαν το βιασμό και τη δολοφονία στον πατέρα μου», είπε και φωτογράφισε ως δράστη έναν συγχωριανό του, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή, όπως διευκρίνισε. «Το έκανε ένας άλλος άνθρωπος από το χωριό, που είχε ασελγήσει σε πάρα πολλά παιδάκια. Αλλά εκείνος είχε χρήματα και τον κάλυπταν. Εκείνη την ημέρα ήμουν μαζί με τον πατέρα μου στη δουλειά από το πρωί. Γυρίσαμε και μας είπαν πως είχε χαθεί το παιδί. Ο πατέρας μου είναι στο χώμα και ο ένοχος κυκλοφορεί ελεύθερος», είπε, ενώ σε ερώτηση για το τι όνομα θα έδινε στο παιδί του αν ήταν αγόρι, απάντησε: «Μανώλης. Μανώλης Δουρής».

Το ίδιο έχει υποστηρίξει και η σύζυγος του Μανώλη Δουρή, Γεωργία, σε παλαιότερη συνέντευξη της. Για μένα και για τα παιδιά μου ο Μανώλης είναι αθώος. Δύο αθώες ψυχές βρίσκονται στο χώμα και οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ο Μανώλης ήταν το τέλειο θύμα που μπορούσε να παρουσιαστεί σαν δολοφόνος. Ήταν φτωχός, μεροκαματιάρης και αγράμματος. Οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου τον “αυτοκτόνησαν”, καθώς η υπόθεση έπρεπε να κλείσει», είχε δηλώσει, ενώ ισχυρίστηκε επιπλέον ότι οι Αρχές είχαν εντοπίσει τους δράστες! «Εκείνη την ημέρα ο άνδρας μου βρισκόταν στο σπίτι. Ο Νικολάκης βγήκε να παίξει και χάθηκε. Έπειτα από ώρες τον βρήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Η αστυνομία έψαξε, βρήκε τους ενόχους, αλλά επειδή ήταν άνθρωποι ευυπόληπτοι και δεν μπορούσαν να τους ακουμπήσουν, φοβούμενοι ένα μεγάλο σκάνδαλο, τα έριξαν στον άνδρα μου».

Το ξύλο και το τέλος του Μανώλη Δουρή

Ωστόσο καμία εξήγηση δεν υπήρξε στο γιατί ο Μανώλης Δουρής, δήλωσε, σε πρώτη φάση, βιαστής και φονιάς του ίδιου του παιδιού του.

Κατά την φυλάκιση του, οι συγκρατούμενοι του εφάρμοσαν τον «νόμο της φυλακής». Ο Δουρής βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους συγκρατούμενους του σε βαθμό που το πρόσωπο του αλλοιώθηκε.

Αλλάζοντας 4 διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα, αυτοκτόνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 στην Τρίπολη, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο τηλεόρασης.

Με πληροφορίες από το anikolouli.gr, mixanitouxronou.gr, βιβλίο του Π. Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα», εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Μοίρασε το άρθρο!