Νέα τεσσάρα ο ΠΑΟΚ: Δεν αφήνει την κορυφή

Εντυπωσιακός ο δικέφαλος σε ακόμη ένα παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ήταν κίνδυνος – θάνατος στις στατικές φάσεις και μοίρασε ακόμη μία τεσσάρα (4-0) φέτος με… θύμα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Γκολ από τον βασικό Τζίμα που φώναξε «παρών», σεφτέ από τον Μεϊτέ για τον Δικέφαλο που έρχεται!

Ορμώμενος από το ένστικτο της επιβίωσης καθώς φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ο ΠΑΣ εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τούμπας με διάθεση να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Με εκφραστή τον άκρως κινητικό Μπατίστ Λεό, δημιούργησε με το… καλημέρα, ρήγματα στα μετόπισθεν του Δικεφάλου. Οι γηπεδούχοι έλαβαν το μήνυμα, πήραν άμεσα τα ηνία του αγώνα και περιόρισαν γρήγορα τον ΠΑΣ σε έναν παθητικό ρόλο.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να επιδείξει και πάλι πολλές αλλαγές σε πρόσωπα. Εκείνο που ξεχώρισε στην αρχική σύνθεση των ασπρόμαυρων ήταν αυτό του 18χρονου Στέφανου Τζίμα, ο οποίος επιστρατεύθηκε από τον προπονητή του στην κορυφή της επίθεσης, μετά από 141 ημέρες!

Μάλιστα, η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ είχε την υπογραφή του στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Οζντόεφ έπιασε την κεφαλιά, με τον Κλέιμαν -στην εξέλιξη της φάσης- να αποκρούει το πλασέ του Τζίμα και στη συνέχεια ο Κουλιεράκης να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Απέναντι σε ένα πολύ συμπαγή και με αμυντικούς προσανατολισμούς αντίπαλο, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα απειλητικός μέσα από τις στατικές φάσεις. Κι από εκεί βρήκε και το γκολ που έψαχνε! Ο Δικέφαλος «χτύπησε» στο 29′, με τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων παιχνιδιών του πρωταθλήματος, Ράχμαν Μπάμπα. Ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κλέιμαν έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Ντεσπόντοφ με τη μπάλα να καταλήγει στον Γκανέζο μπακ που από πλάγια θέση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ και ΠΑΣ έβαλαν κι άλλες πινελιές στην εκπνοή του ημιχρόνου, με τον μεν Σάστρε να δοκιμάζει στο 44΄ τα αντανακλαστικά του Κλέιμαν που απομάκρυνε σωτήρια το επικίνδυνο γύρισμα του Ισπανού από τα δεξιά και τον δε Λεό να σημαδεύει με σουτ την εξωτερική πλευρά των δικτύων σε ένα τετ α τετ με τον Κοτάρσκι. Το παζλ του ημιχρόνου στο γήπεδο της Τούμπας περιλαμβάνει και φωνές διαμαρτυρίας από πλευράς ΠΑΟΚ για την επίμαχη φάση στο 40΄με το πάτημα που δέχεται ο Τζίμας από τον Εραμούσπε εντός περιοχής. «Παίζεται» από Τσακαλίδη και Κουμπαράκη στο VAR.

Με το πόδι στο… γκάζι εμφανίστηκαν οι Θεσσαλονικείς στο β΄μέρος, «χτυπώντας» και πάλι μέσα από στατική φάση. Στο 49΄ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ στο δεύτερο δοκάρι που με δεξί σκαφτό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 2-0.

Από εκεί και έπειτα, ο ΠΑΟΚ έπιασε το μομέντουμ του και φάνταζε ασταμάτητος. Πρώτη προειδοποίηση από τον Τζίμα που βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρε του ΠΑΣ, δεύτερη από τον Κεντζιόρα που αστόχησε από εξαιρετικά καλή θέση και τρίτη και «φαρμακερή» για τους Ηπειρώτες που τιμωρήθηκαν από τον νεαρό φορ του Δικεφάλου. Στο 53΄ο Σάστρε έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Τζίμας «ξέφυγε» υπέροχα από την άμυνα των φιλοξενούμενων, καρφώνοντας τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα για το 3-0.

Το ματς έμοιαζε με τυπική υπόθεση από το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Με τον ΠΑΣ να μην βρίσκει σφυγμό στο ματς, ο Δικέφαλος βρήκε ένα ακόμη τέρμα. Στο 66΄ο Σάστρε έφυγε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Ριένστρα και κατέληξε στα δίχτυα, σε μία ακόμη τεσσάρα των ασπρόμαυρων τη φετινή σεζόν.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου):
 Κοτάρσκι, Σάστρε (Λύρατζης), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Μάρκος Αντόνιο 73′), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 68′), Τάισον, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 68΄), Τζίμας (Μπράντον 68΄)
Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου):

 Κλέιμαν, Σόρια (Πανάγου 88′), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (Έφορντ 72′), Τζίνο, Μπακαδήμας (Λιάσος 72′), Ριένστρα, Λεό (Ροσέρο 62′), Κόντε (Μπάλαν 62′)
Στον πάγκο: Αθανασίου, Μπορταγκαράι, Κύρκος, Μπεγκάλα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) – Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ:  Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

Μοίρασε το άρθρο!