Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ κυβέρνηση σε 100 μέρες θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα

«Επι 7 χρόνια ο κ. Τσίπρας έχει στοχοποιήσει προσωπικά εμένα και την οικογένειά μου. Έφτασε σε νέα επίπεδα μαύρης προπαγάνδας. Όποιος θέλει να μιλήσει για το μέλλον δεν σπαταλά πολύτιμο χρόνο για να μιλά κατά του αντιπάλου του. Εμείς δεν βγάλαμε κανένα αρνητικό σποτ. Προτιμώ να μιλώ για το πρόγραμμά μου, για την επόμενη τετραετία», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση των απελπισμένων. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας. Ή μήπως για να βάλουν κάποιους φυλακή. Θυμίζω τι είπε ο κ. Πολάκης. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Να σκεφτούν κάποιοι μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκης τους προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ένας τρόπος υπάρχει να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής, να είναι ισχυρή η ΝΔ στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου».

Απαντώντας σε ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, απάντησε: «Εδώ δεν έχουμε κάνει καλά καλά τις πρώτες εκλογές. Αν η ΝΔ είναι πολύ ισχυρή, πρώτη και με διαφορά, τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα βρουν τη θέση τους και η χώρα θα κυβερνηθεί την επόμενη τετραετία με σταθερότητα. Έχω πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι μία τέτοια κυβέρνηση δύο κομμάτων θα ήταν ασταθής κυβέρνηση που δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε καθαροί νικητές. Τι θα γίνει τη Δευτέρα θα το δείτε».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς με τους ψηφοφόρους που είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ συναντηθήκαμε πολλές φορές. Ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει το ποτήρι τελείως άδειο και θρυμματισμένο όπως το βλέπει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης. Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών που λένε ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν κακή γνώμη ούτε για εμένα, ούτε για την κυβέρνησή μας».

Ερωτηθείς για τη μήνυση που κάτεθεσαν εναντίον του οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών σχολίασε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», ενώ για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, είπε ότι πρέπει να γίνεται «διάκριση της ποινικής από την πολιτική ευθύνη»..

«Σε 100 μέρες θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα από τη στιγμή που θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση», διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα, γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεση του να δημιουργήσει ένα υπουργείο Στεγαστικής και Δημογραφικής Πολιτικής.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για το δημογραφικό, πώς όμως να γίνει συζήτηση όταν η αντιπολίτευση αναλώνεται σε μαύρη διαφήμιση», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το επιτελικό κράτος είναι κατάκτηση για τη χώρα, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Και πρέπει να ισχυροποιηθεί».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνέδεσε το Μαξίμου με το predator, τόνισε ότι «δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στη χυδαιότητα του», για να σημειώνει κατόπιν πως «δεν είναι δουλειά μας να υποδείξουμε τις ποινικές ευθύνες».

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων, είπε ότι «χρειαζόμαστε μια ισχυρή ΕΥΠ με εχέγγυα διαφάνειας», επισημαίνοντας ότι «αναγνωρίσαμε τα λάθη και κινηθήκαμε για να τα διορθώσουμε. Πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθηθεί νόμιμα ένα πολιτικό πρόσωπο».

Όσον αφορά στην εντολή που λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Αφήστε να κρατήσω και κάποια χαρτιά κλειστά, με ενδιαφέρει να είμαστε οι καθαροί νικητές».

Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόταση του για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων. «Εφόσον οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας».

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για την 13η σύνταξη, είπε: «Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ποιος τους έκοψε τις συντάξεις», ενώ για τον ΦΠΑ είπε ότι «η μείωση του δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, δεν θα έπεφταν οι τιμές». «Τα εργαλεία, όπως το Market Pass, δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι μία στήριξη, μία ασπιρίνη. Η μόνιμη λύση δεν είναι τα επιδόματα αλλά οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών», πρόσθεσε.

«Άλλοι θα πρέπει να μιλήσουν για Πρέσπες του Αιγαίου»

Μιλώντας σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε: «Δεν μπορώ να κάνω τοποθέτηση για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει προβάδισμα. Είμαι ο πρώτος που θα τείνει χείρα φιλία στην Τουρκία για να συζητήσουμε τη μια και μόνη διαφορά μας, αυτή των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Για Πρέσπες του Αιγαίου θα πρέπει να μιλήσουν άλλοι. Εγώ διαχειρίστηκα αποτελεσματικά μια εξαιρετικά επιθετική Τουρκία. Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την Τουρκία και σε περίπτωση που επιστρέψει σε λογική αναθεωρητισμού. Οι εκλογές έχουν και γεωπολιτική διάσταση. Χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».

Μοίρασε το άρθρο!