Με αφορμή την «Ελευθεροτυπία»: Η μιντιακή υπερσυγκέντρωση βλάπτει σοβαρά την ενημέρωση 

Η ελληνική κυβέρνηση ελέγχεται από κοινοτικά όργανά και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς για παραβιάσεις των κανόνων της ενημέρωσης και για περιορισμούς στην ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – με αιχμή τη συσσώρευση μιντιακής ισχύος.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιβάλει μόνο την προστασία των δημοσιογράφων από κάθε είδους απειλές, αλλά και περιορισμούς στην ιδιοκτησία για την οποία θεσπίζονται υποχρεώσεις κατά της υπερσυγκέντρωσης ΜΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ωστόσο ο μεγαλύτερος μιντιακός όμιλος τη χώρας απέκτησε τρεις ακόμη τίτλους – δυο εφημερίδων και μιας ιστοσελίδας. Τα λογότυπά της ιστορικής «Ελευθεροτυπίας» πέρασαν έναντι 8,1 εκατομμύριων ευρώ στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη που πλειοδότησε στον σχετικό πλειστηριασμό.

Έτσι τρεις από τους ιστορικούς τίτλους εφημερίδων που έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και ειδικά στη Δημοκρατική παράταξη – «Νέα», «Βήμα», «Ελευθεροτυπία» – ανήκουν πλέον σε μια εταιρία. Όχι και τόσο συμβατό με την ανεξαρτησία της ενημέρωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται σε ποιο υπερεθνικό σύνολο ανήκει η χώρα. Και δικαιώνει διαρκώς όσους της προσάπτουν ότι οι αντιλήψεις της για την ενημέρωση κάθε άλλο παρά συνάδουν με τον ευρωπαϊκό μιντιακό πολιτισμό.

Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει.

Μοίρασε το άρθρο!