Με άνεση και ακόμη ένα ρεσιτάλ ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του απέναντι στον Πανσερραϊκό, επικράτησε -με ακόμη ένα επιθετικό ρεσιτάλ- με 5-0 στην Τούμπα στη ρεβάνς για τους «8» του Κυπέλλου και πέρασε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Τα δύο πρώτα τέρματα επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, μέσα σε έξι λεπτά (από το 20′ μέχρι το 26′), από τους Τζίμα και Ζίβκοβιτς. Πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό και, μάλιστα, σκόραρε στο 82′ ο Αντρέ Ρικάρντο, ενώ το 4ο τέρμα σημείωσε ο Μπράντον στο 85′. Τον «χορό» των τερμάτων έκλεισε ο Κωνσταντέλιας στις καθυστερήσεις. Στο παιχνίδι προς το φινάλε πέρασε και ο νεαρός γκολκίπερ, Χρήστος Ταληχμανίδης.

Ο Πανσερραϊκός είχε την πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Στο 7′ ο Νάσμπεργκ έκανε λάθος, ο Σοφιανός βγήκε τετ α τετ, ο Ζίβκοβιτς τον νίκησε, ο Άλεξιτς πάσαρε στον Σοφιανό και του έδωσε νέα ευκαιρία, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε και του είπε πάλι «όχι»!

Στο 13′, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Σβαμπ, ο Τζίμας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία και ο Κατσίκας επωφελήθηκε και μπλόκαρε, ενώ στο 14′ ο Μάρκος Αντόνιο για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή, μετά από παράλληλη πάσα στην περιοχή.

Δύο γκολ σε έξι λεπτά για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε για την υπεροχή του στο 20′. Ο Ζίβκοβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Σάστρε, ο Ισπανός γύρισε στην μικρή περιοχή και από εκεί ο Τζίμας με μία επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με… φόρα από το πρώτο τέρμα ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο. Στο 26′ έγινε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ζίβκοβιτς προχώρησε, βρήκε κενό και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 2-0.

Ο ρυθμός από εκεί και πέρα έπεσε και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν είδαμε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 46′, ο Ζίβκοβιτς μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Έφτασε κοντά στην μείωση ο Πανσερραϊκός

Στο 48′ ο Πανσερραϊκός άγγιξε το 2-1. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι κεφαλιά του Άλεξιτς και στην εξέλιξη ο Μασκανάκης, αφύλακτος, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Ακολούθησαν δύο σουτ που πέρασαν άουτ, από τον Μούργο στο 49′ και τον Σοφιανό στο 52′.
Η επόμενη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 56′. Ο Κωνσταντέλιας γύρισε στην μικρή περιοχή, η μπάλα μετά από καραμπόλα έφτασε στον Τζίμα, αλλά το πλασέ του τελευταίου κόντραρε. Στο 58′ ο Άλεξιτς μπήκε μέσα στα καρέ του Ζίβκοβιτς, σούταρε με το αριστερό και είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία.

Ο Αντρέ Ρικάρντο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, έκανε την επόμενη τελική του ΠΑΟΚ. Στο 64′, το σουτ του Πορτογάλου εξουδετερώθηκε από τον Κατσίκα, ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε.

Τρία τέρματα από το 82′ και μετά

Στο 71′, μετά από εκπληκτική κάθετη του Κωνσταντέλια, ο Ζίβκοβιτς βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Κατσίκας του αρνήθηκε το 3-0, ενώ στο 78′ το σουτ του Πηλέα έφυγε πάνω από τα γκολπόστ του Ζίβκοβιτς.

Το 3-0 διαμόρφωσε με σουτ στο 82′ ο Αντρέ Ρικάρντο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε γύρισμα του Ράφα Σοάρες στο ύψος του πέναλτι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπράντον, επίσης, με σουτ έγραψε το τελικό 4-0. Ο Κωνσταντέλιας έβαλε την «υπογραφή» με άψογο κοντρόλ και τελείωμα από την μικρή περιοχή στις καθυστερήσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

MVP

Ο Τζίμας απέδειξε για ακόμη μία φορά το ένστικτο του γκολτζή που έχει με τον τρόπο που σκόραρε το 1-0. Ο νεαρός φορ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Σάστρε και με μία επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εύκολο απόγευμα είχε ο Τσιάρας, ο οποίος δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση, ενώ έκανε μόνο μία φορά χρήση των καρτών του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (86′ Ταληχμανίδης), Σάστρε (46′ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62′ Ρικάρντο), Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (75′ Μπράντον).

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα, Οικονόμου (62′ Στάικος), Μούργος (62′ Τόμας), Σοφιανός (77′ Γούλερι), Μασκανάκης (62′ Ουάρντα), Άλεξιτς (71′ Μπετανκόρ).

Μοίρασε το άρθρο!