Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ SERA team ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ FIRST®LEGO®League

02/03/2016

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥκατάλογοςκατάλογος2κατάλογος1
Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ SERA team
ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ FIRST®LEGO®League

Η μεγάλη στιγμή έφτασε!
Στις 5 & 6 Μαρτίου η Ο.Ε.Ρ. SERA team της Ενορίας μας συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό της FLL® που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS με κεντρικό θέμα Trash Trek℠ (το Ταξίδι των Σκουπιδιών) και την ανακύκλωση.
Η Ενορία μας, αφενός, πιστεύοντας ακράδαντα στις τεράστιες νοητικές ικανότητες της σύγχρονης γενιάς -των παιδιών μας- και επιθυμώντας να επενδύει σε αυτές, αφετέρου, θεωρώντας καθήκον της να προάγει την καλλιέργεια του πνεύματος και των ηθικών αξιών και να συμβάλλει στη διάπλαση της προσωπικότητας των νέων, είχε μια πρωτότυπη ιδέα. Τη δημιουργία ενός, σε πρώτη φάση, άτυπου φορέα, ο οποίος, ενταγμένος στις δομές της Ενορίας, θα προσπαθήσει να δώσει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να ξεδιπλώσουν τις ιδέες και τις δεξιότητές τους μέσα από τέσσερεις βασικούς πυλώνες: την Επιστήμη (Science), την Εκπαίδευση (Education), την Εκπαιδευτική Ρομποτική (Robotics) και τις Τέχνες (Arts). Έτσι, δημιουργείται με μικρά αλλά σταθερά βήματα το Εργαστήρι SERA lab (SERA: από τα αρχικά των παραπάνω λέξεων).
Πρώτη δράση αυτού του πρωτότυπου Εργαστηρίου είναι η δημιουργία της SERA team, της Ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία είναι η μετεξέλιξη της περσινής ομάδας της Ενορίας μας (τους Roboactivators of Oreokastro). Η SERA team εντάχθηκε στη μεγάλη οικογένεια του παγκόσμιου, καινοτόμου οργανισμού FIRST®, ο οποίος σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κομμάτι της εταιρείας LEGO®, δημιούργησαν τον παγκόσμιο διαγωνισμό FIRST® LEGO® League (FLL®). Η συμμετοχή μας αυτή επιτεύχθηκε χάρις στον ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT και τον Κώστα Βασιλείου που έφεραν και στην Ελλάδα το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Μέγας Αρωγός και του φετινού διαγωνισμού είναι η Μητρόπολή μας, ενώ μέσα στους αρωγούς, χορηγούς και υποστηρικτές βρίσκονται επίσημοι φορείς, όπως το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Ευόσμου, ο Δήμος Πυλαίας, το Α.Π.Θ., το Κ.Δ.Ε. NOESIS, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και μεγάλες εταιρείες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, η KLEEMANN, τα GOODY’S, τα PETER SPORT, Tuvunu, το Ράδιο Θεσσαλονίκη κ.α.
Η SERA team αποτελείται από τη βασική ομάδα δέκα παιδιών και από την υποστηρικτική, δώδεκα παιδιών. Οι ηλικίες κυμαίνονται μεταξύ 10 και 16 ετών, αγόρια και κορίτσια. Βασικός προπονητής της Ομάδας είναι ο μηχανολόγος κ. Πέτρος Παπαγεωργίου και βοηθός η δίδα Ηρώ Λεπιδά, φοιτήτρια πληροφορικής. Στην υποστήριξη βρίσκεται η κ. Μαρία Δριγκάκη-Λεπιδά, ιδιοκτήτρια της εταιρείας ηλεκτρονικών και συστημάτων ασφαλείας ACTIVE Security. Οι προπονήσεις γίνονται στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του ορόφου του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας.
Μεγάλοι χορηγοί της συμμετοχής της Ομάδας μας στον φετινό τελικό είναι η εταιρεία λογισμικού BETA CAE systems S.A. και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Χορηγός είναι η εταιρεία πεπιεσμένου αέρα ΑΙΟΛΟΣ. Χορηγός Main Stage Event, στο χώρο του διαγωνισμού, είναι η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων, της οποίας το ποντιακό χορευτικό τμήμα θα παρουσιάσει ποντιακούς χορούς, μεταξύ άλλων και το χορό ΣΕΡΑ, ο οποίος παραπέμπει ευθέως και στο όνομά μας: SERA team!
Ο διαγωνισμός είναι η αφετηρία μας!
Όραμά μας η καλλιέργεια της γνώσεις, των δεξιοτήτων και των ηθικών αρχών!
Αρχίζουμε!
fb pages:
• Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου
• Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

websites:
• http://firstlegoleague.gr
• http://robotics.eduact.org
• http://eduact.org

Μοίρασε το άρθρο!