Α. Πολυχρονίδης: Περιβαλλοντικό έγκλημα οι νέες άδειες για λατομεία στο Μεσαίο

Η αδειοδότηση των νέων λατομείων στο επίκεντρο της συνάντησης κατοίκων του Μεσαίου «Με τον Ανέστη» -Τι είπαν στον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

«Δεν θέλουμε άλλα λατομεία που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας». Αυτό τόνισαν εμφατικά οι κάτοικοι του Μεσαίου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν –το απόγευμα του Σαββάτου (16/2)- στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη.

Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη για σήμερα, Κυριακή, έκτακτη συνεδρίαση που δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου που συγκαλείται στο Μεσαίο με μοναδικό θέμα την πρόσφατη αδειοδότηση δυο νέων λατομείων στην περιοχή, «Νίκης» και «Κυψέλης». «Πρέπει να κλείσουν και όσα λατομεία ήδη λειτουργούν», είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, ενώ υπογράμμισαν την παντελή έλλειψη αποκατάστασης των παλιών λατομείων που υπάρχουν στην περιοχή.

«Έχουμε έναν πανέμορφο ορεινό όγκο σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να καταστραφεί, κάτι που θα συμβεί εάν λειτουργήσουν τα νέα λατομεία», απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισημαίνοντας πως «με τις δυο νέες αδειοδοτήσεις συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας». Επίσης, επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή για την κωλυσιεργία και τους ατυχείς χειρισμούς που επέδειξε μέχρι σήμερα στο θέμα, ωστόσο επισήμανε πως πλέον είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της αδειοδότησης των νέων λατομείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους κατοίκους του Μεσαίου και στην κακή ποιότητα νερού, επισημαίνοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις που τους παρέχονται περί της καταλληλότητάς του «κανείς από εμάς δεν το πίνει». Στα προβλήματα που τους απασχολούν παρέθεσαν ακόμη την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και της αστικής συγκοινωνίας, καθώς την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη ανάπλασης της πλατείας, της διαμόρφωσης την κοίτης του Γαλλικού ποταμού και της ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου προς το Ωραιόκαστρο που θα φέρει το Μεσαίο πιο κοντά στο κέντρο του δήμου στον οποίο ανήκει.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει στο Μεσαίο θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Επίσης διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις προς την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά επηρεάζουν τα μέγιστα την καθημερινότητα των πολιτών του σε όλους τους οικισμούς.

Μοίρασε το άρθρο!