Εκτίναξη στα κοινόχρηστα – Πληρώνουμε επιπλέον μισό ενοίκιο

Φυσικό αέριο και ρεύμα γονατίζει τους ενοικιαστές

Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, κοινόχρηστο ρεύμα, έξοδα συντήρησηςανελκυστήρα, καθαρισμός πολυκατοικίας, συντήρηση κήπου, αποχέτευση και ΕΥΔΑΠ κοινόχρηστων σε πολλές περιπτώσεις αθροίζουν ένα ποσό το οποίο είναι σαν να πληρώνεις μισό ενοίκιο παραπάνω.

Φυσικό αέριο και ρεύμα γονατίζει τους ενοικιαστές

«Εμείς που είχαμε φυσικό αέριο υποφέραμε, σε αντίθεση με όσους είχαν πετρέλαιο οι οποίοι έλαβαν το επίδομα. Από 80 ευρώ το φυσικό αέριο μας ήρθε 160 ευρώ και το ανοίξαμε μόνο τρεις φορές. Το κοινόχροιστο ρεύμα το ίδιο, 50% επάνω. Πλέον είναι σαν να πληρώνουμε δυο ενοίκια», δηλώνει στα Dnews ένοικος πολυκατοικίας στα Εξάρχεια.

Οι υπηρεσίες που είτε έχουν υποστεί την μικρότερη αύξηση, είτε η τιμή τους παραμένει σταθερή είναι ο καθαρισμός πολυκατοικίας, η συντήρηση ανελκυστήρα και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρίες κοινόχρηστων. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που χρειαστεί επιδιόρθωση κάποιας βλάβης το κόστος ανεβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για τον καθαρισμό. Μπορεί ο μισθός του εργαζομένου που καθαρίζει να είναι ίδιος ωστόσο οι τιμές στα είδη καθαριότητας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Πληρώνουμε περισσότερα κοινόχρηστα από τον χειμώνα

«Τα κοινόχρηστα που πρέπει να πληρώσω για τον μήνα Απρίλιο είναι 212 ευρώ και το ενοίκιο που δίνω είναι 400 ευρώ. Δηλαδή το μισό ενοίκιο. Η χρήση του καλοριφέρ που έκανα τον προηγούμενο μήνα ήταν πάρα πολύ μικρή και για λίγο χρονικό διάστημα, για περίπου μία ώρα. Δεν είναι δυνατόν τον χειμώνα να πληρώνω 183 ευρώ και τον Απρίλιο 212 ευρώ», αναφέρει αγανακτισμένος ένοικος του Παγκρατίου.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολυκατοικίες, επέλεξαν προ ετών να αλλάξουν τον καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης κάνοντας στροφή στο φυσικό αέριο. Τότε οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν έως και 50% χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του πετρελαίου. Εδώ και ένα χρόνο πολλοί ένοικοι θέλησαν να αλλάξουν πάλι τον καυστήρα τους για να το μετατρέψουν σε πετρέλαιο, ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό με τους περισσότερους δυστυχώς να έχουν εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση στην οποία καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για μηδαμινή χρήση.

Πηγή: Dikaiologitikanews.gr

Μοίρασε το άρθρο!