Φιλότιμη η προσπάθειά του Π.Τσακίρη να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο για να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα

 

Το να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος ενός δήμου, σίγουρα δεν είναι κακό. Αντιθέτως, δείχνει ότι σε απασχολούν τα προβλήματα της πόλης σου και των συμπολιτών σου και θέλεις να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Όπως επίσης και να έχεις μετά από πολλά χρόνια απουσίας σου από τα κοινά του Ωραιοκάστρου, και να θέλεις να γίνεις ο σωτήρας του, ούτε αυτό είναι κακό. Το να συλλαμβάνεσαι, όμως, “αδιάβαστος”, για τα ερωτήματα που προβάλεις, αυτό δεν είναι καλό. Αντιθέτως, είναι κακό και αναιρεί όλα τα προηγούμενα. 
“Φιλότιμη η προσπάθειά του Π.Τσακίρη να κάνει αντιπολίτευση στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του, και να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο για να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα, αλλά φάνηκε ότι δεν γνωρίζει τα θέματα καλά.

Μίλησε λοιπόν για το νερό σε Μυγδονία και Καλλιθέα, μη γνωρίζοντας βέβαια, ότι όσον αφορά το πολυβασανισμένο αυτό θέμα, μετά από τις επίπονες προσπάθειες του σημερινού δημάρχου, και με την συμβολή του υπουργείου, έχει ενταχθεί, και σύντομα οι κάτοικοι θα δουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην συνέχεια είπε χαρακτηριστικά, και πολύ σωστά, ότι δεν μπορεί κάποιοι να έχουν αποχέτευση και κάποιοι όχι. Αλλά και εδώ πάλι πιάστηκε αδιάβαστος, γιατί οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης των δύο οικισμών του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας ξεκίνησαν εδώ και ένα μήνα, με  προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 7.500.000 ευρώ και να ολοκληρώνεται σε 540 ημέρες.

Παρουσίασε σαν ασφυκτική την εικόνα στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, όπου «τόσα χρόνια για ανάπλαση ακούμε και ανάπλαση δεν βλέπουμε». Όμως αν παρακολουθούσε αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο Ωραιόκαστρο, θα αφαιρούσε από την ατζέντα του το συγκεκριμένο θέμα. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι ομόφωνα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου η υποβολή πρότασης του δήμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – «Οpen Mall», και η οποία θα αποφέρει οφέλη για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. «Επρόκειτο για μια προσπάθεια που θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά του Ωραιοκάστρου, θα ανακουφίσει οικονομικά τους επιχειρηματίες και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να φέρει καταναλωτές ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη» είχε τονίσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης για το συγκεκριμένο έργο.

Όσον αφορά την ανακύκλωση, να τον ενημερώσουμε, ότι ξεκινά στο Δήμο μας το Κέντρο Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο μοναδικός Δήμος σε όλη τη χώρα που συμμετέχει σε αντίστοιχη πρωτοβουλία. Και τούτο γιατί οι υπηρεσίες  μετά από εντολή του Δημάρχου ανταποκρίθηκαν τάχιστα και πάρθηκαν όλες οι σχετικές αποφάσεις και δεσμεύσεις. Τα οφέλη για το Ωραιόκαστρο είναι πολλαπλά (οικονομικά ανταλλάγματα, απασχόληση κατοίκων εξοπλισμός που θα παραμείνει στο Δήμο κλπ)

Τέλος έκανε αναφορά και για την σχολική στέγη. Να του θυμίσουμε λοιπόν τον προγραμματισμό της σημερινής διοίκησης που αφορά συγκεκριμένα:ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ,  ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ  ΠΕΤΡΙΝΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ, ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ., ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ, ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ, ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

Θέλουμε λοιπόν  να πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά που θα απευθύνεται στους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, να είναι καλύτερα διαβασμένος. Εμείς με την σειρά μας να τον ευχηθούμε καλό ξεκίνημα, με περισσότερες αλήθειες… 

 

Μοίρασε το άρθρο!