Φαινόμενο Τράγκα – Εκ των υστέρων θα διερευνήσουν την προέλευση της αμύθητης περιουσίας

Πάλι έπεσαν από τα σύννεφα οι αρμόδιες αρχές. Εκ των υστέρων, δηλαδή μετά θάνατον, θα διερευνήσουν την προέλευση της αμύθητης περιουσίας που αποκαλύφθηκε πως είχε ο Γιώργος Τράγκας.

Ενας δημοσιογράφος που έγινε πασίγνωστος αμφισβητώντας το σύστημα μπορεί και να είναι ο πλουσιότερος δημοσιογράφος στον πλανήτη. Με δεκάδες πολυτελή σπίτια, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σεν Τροπέ και από το Παρίσι μέχρι το Λας Βέγκας, με εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού ή σε θυρίδες και με βαριές ράβδους χρυσού, έβαλε τους κληρονόμους του σε μια συνθήκη διεκδίκησης και ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα το μέγεθος της περιουσίας του να απασχολεί για μήνες την επικαιρότητα.

Αντιμνημονιακός, αντιαμερικανός, αντιεμβολιαστής και γενικά αντι-, ο Γιώργος Τράγκας μπήκε στα ταξί ως ραδιοφωνικός παραγωγός και στα λαϊκά σπίτια ως παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ έπαιρνε θηριώδη κρατική διαφήμιση για μια ασήμαντης κυκλοφορίας εφημερίδα την οποία εξέδιδε. Δεν είχε καμία αναστολή να διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ούτε να του επιβάλλονται πρόστιμα από το ΕΣΡ, επειδή για παράδειγμα έβρισε χυδαία τη Μέρκελ, ενώ μια έρευνα που ξεκίνησε για το “πόθεν έσχες” του, το οποίο υποχρεωτικά υποβάλλουν κάθε χρόνο όλοι οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι χαμηλόμισθοι ή υποαμειβόμενοι, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

Τώρα που η κουρτίνα τραβήχτηκε και ήρθε στο φως η τιμή του λαϊκισμού του Γ. Τράγκα, ο οικονομικός εισαγγελέας τρέχει. Είναι ένας τρόπος να κρατηθούν τα προσχήματα. Η ελληνική πολιτεία δείχνει έκπληκτη μπροστά στον πλούτο που αποκτήθηκε σε βάθος δεκαετιών απρόσκοπτα. Και η ελληνική κοινωνία σαστίζει με τα μυστικά του δημοσιογράφου που φώναζε για τα βάσανα του λαού από τους ξένους και τις ελίτ. 

Πόσο ελληνικό, πόσο κωμικοτραγικό και πόσο επικίνδυνο για τους πολλούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος και είναι ευάλωτοι στους Τράγκες.

”ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ”

Μοίρασε το άρθρο!