Το χρονικό της επίθεσης στο λεωφορείο του Λύμπεκ της Γερμανίας

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν τελικά μετά την επίθεση ενός 34χρονου άνδρα με μαχαίρι μέσα σε λεωφορείο στην πόλη Λύμπεκ της Βόρειας Γερμανίας. 

Το απόγευμα της Παρασκευής και μέσω twitter η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δράστης είναι ένας 34χρονος άνδρας, Γερμανός πολίτης, κάτοικος Λύμπεκ. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έχει ιρανική καταγωγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια ούτε για ριζοσπαστικοποίηση του δράστη. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Πώς έγινε η επίθεση 

 Ο δράστης έριξε ξαφνικά στο πάτωμα ένα σακίδιο, έβγαλε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε εναντίον των επιβατών. Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως το λεωφορείο που εκείνη την ώρα μετέφερε συνολικά 70 επιβάτες και άνοιξε τις πόρτες. Ο δράστης κατάφερε να τραυματίσει έξι ανθρώπους πριν ακινητοποιηθεί από επιβάτες. Στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που κατέφτασαν στην περιοχή μετά από μερικά λεπτά. 

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν πάνω στον πανικό που προκλήθηκε και στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το λεωφορείο. 

Επί τόπου βρέθηκαν άμεσα πυροτεχνουργοί καθώς από το σακίδιο του δράστη έβγαιναν καπνοί. Από τις έρευνες προκύπτει ότι περιείχε εύφλεκτα υλικά, αλλά όχι εκρηκτικό μηχανισμό.

Μοίρασε το άρθρο!