Τουλάχιστον 33 νεκροί από την έκρηξη στην Άγκυρα

 

13/03/2016

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την καρδιά της  Άγκυρας το απόγευμα της Κυριακής. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 33 κι αναμένεται να αυξηθούν. Στους 75 ανέρχονται οι τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πάρκο στην περιοχή Κιζιλάι, κοντά στο οποίο στεγάζεται το Προεδρικό και Πρωθυπουργικό Μέγαρο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Οι  εικόνες που έρχονται από την Τουρκία δείχνουν οχήματα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και πυροσβεστικά αλλά και ασθενοφόρα στο σημείο. Οι αρχές απομάκρυναν δημοσιογράφους και περαστικούς από το σημείο, ενώ η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε επικοινωνιακό μπλάκάουτ, επιτρέποντας πληροφόρηση μόνο από επίσημα χείλη.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην περιοχή που πριν ένα μήνα σημειώθηκε επίθεση κατά στρατιωτικού λεωφορείου, στοιχίζοντας τη ζωή σε 29 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο φέρεται να εξερράγη δίπλα από λεωφορεία, που ήταν σταθμευμένα απέναντι από το πάρκο.

Στα τουρκικά μέσα κυκλοφορεί μάλιστα ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, χωρίς να έχει ακόμα εξακριβωθεί αν είναι από τη σημερινή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας βρισκόταν σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο ενημερώθηκε άμεσα από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος και συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την εκτίμηση και αντιμετώπηση της κατάστασης.

Τούρκος αξιωματούχος έσπευσε να συνδέσει την επίθεση με το ΡΚΚ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Σημειώνεται ότι η νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία σημειώνεται μόλις λίγες μέρες πειν την Σύνοδο Κορυφής με την Ευρώπη, και αποτελεί την τρίτη κατά σειρά από τον περασμένο Οκτώβρη.

Μοίρασε το άρθρο!