Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τζιχάντ στην Αλεξανδρούπολη

images

31/01/2016

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη δύο τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alexpoli.gr, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους δύο υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.

Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα ήρθαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία.

 

Πηγή: Alexpoli.gr

Μοίρασε το άρθρο!