Ο Δ.Μάρδας και ο Σ.Φάμελος σε ομιλία τους στο Ωραιόκαστρο για το ασφαλιστικό και το αγροτικό

SAM_4687SAM_4704

SAM_4691SAM_4703

31/01/2016

Σε συγκέντρωση του τοπικού Ωραιοκάστρου του ΣΥΡΙΖΑ,μίλησαν ο υφυπουργός εσωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος,Σωκράτης Φάμελος,ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων,λέγοντας χαρακτηριστικά,ότι “Η ΝΔ υποσκάπτει τη διαδικασία και τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία και το Σύνταγμα ως προς την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Σαμποτάρουν την εκλογή των μελών του ΕΣΡ, η θητεία των οποίων έχει λήξει. Ουσιαστικά αμφισβητούν την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής και αυτό είναι θέμα δημοκρατίας”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ισότητα και η ισονομία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. “Όλοι οι ενδιαφερόμενοι να διαγωνιστούν με διαφάνεια και στο ανώτερο επίπεδο, σχετικά με τον αριθμό των αδειών. Δυστυχώς, όμως, καταλάβαμε ξεκάθαρα και από τον κ. Βορίδη και από τον κ. Βενιζέλο τι θέλουν. Να μην γίνει ο διαγωνισμός! Δηλαδή, θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τους επί 25ετίας συνεργάτες τους καναλάρχες”.

Για το ασφαλιστικό ζήτημα και το ζήτημα των αγροτών

“Το ευρωπαϊκό κεκτημένο περιλαμβάνει συντάξεις για όλους, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών. Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, δεν θα υπάρχουν συντάξεις”.

“Με βάση τον κανόνα δικαίου, όλοι θα πληρώνουμε με βάση τις δυνατότητές μας και θα έχουμε πρόσβαση σε ένα δημόσιο σύστημα ασφάλισης.

“Προηγείται η επίλυση του ασφαλιστικού και όχι η επικοινωνιακή του διαχείριση”.

“Υπάρχουν εντάσεις. Τις κατανοούμε. Αδιέξοδα τόσων χρόνων εκφράζονται στις κινητοποιήσεις”.

“Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία μας θα λύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα. Δεν είναι μόνο υπόθεση της κυβέρνησης. Εάν η κοινωνία δεν θέλει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί με το ζόρι να αλλάξει την κοινωνική λειτουργία. Όμως, επειδή η κυβέρνηση εκφράζει την εκλογική βούληση της κοινωνίας, και δεν καλύπτει απλώς μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά προσπαθεί να αλλάξει ρότα η χώρα, να σταθεί στα πόδια της και να πλησιάσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αισθάνεται υποχρεωμένη να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό”.

“Έχουμε δηλώσει ότι με την πρότασή μας δεν θα θιχτούν οι συντάξεις, άρα δεν θίγονται οι 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι συμπολίτες μας. Επίσης, έχουμε δηλώσει ότι δεν θα επηρεαστεί η εργασία και οι εργοδότες θα εισφέρουν με το 1% σε αυτή την κοινωνική ανάγκη. Άρα, δεν επηρεάζονται επιπλέον 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας από το χώρο της εργασίας. Αυτές οι αρχές δημιουργούν καταρχάς ένα κλίμα συμφωνίας, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα σοβαρά θέματα στο ασφαλιστικό”.

“Επιπλέον, τουλάχιστον οι μισοί επιστήμονες, επαγγελματίες και επαγγελματοβιοτέχνες θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές προκειμένου να εισέλθουν ή να παραμείνουν στον κλάδο τους”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη ΝΔ για «γιαλαντζί» νεοφιλελευθερισμό. «Τον επιβάλλουν εκεί που θέλουν ενώ σε αυτά που τόσα χρόνια έπρεπε να κάνουν κάποια βήματα, ούτε που τα άγγιξαν», πρόσθεσε.

Στην ίδια τοποθέτησή του, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και να «αναπνεύσει» η οικονομία της χώρας.Επίσης αναφέρθηκε για χώρες που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει εξαγωγές και πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ηρακλής Τσακαλίδης, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Θωμάς Δίγκαλης,ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βαγγέλης Χατζηαντωνίου,ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Δημιουργίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου,ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Αλληλεγγύη Ανατροπή Γρηγόρης Ερδινέλης,ο πρόεδρος του τοπικού Δρυμού Κώστας Πατσαλάς και ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Λαμπρόπουλος.

 

Μοίρασε το άρθρο!