ΠΑΟΚ-Σάλκε 0-3: Τα όνειρα έγιναν συντρίμμια

c85160973a089a7d7837aaab76a084cf_L

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Σάλκε στην Τούμπα με κατεβασμένα τα χέρια, για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε την ατυχία να έχει σε πολύ κακό βράδυ τους περισσότερους παίκτες του με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επιφέρει και αποκλεισμό από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-1-2 με τον Γλύκο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μαλεζά – Βαρέλα – Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Μάτος, αριστερά ο Λέοβατς, στο κέντρο οι Τσίμιροτ – Σάκχοφ, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ και στην επίθεση οι Μυστακίδης – Αθανασιάδης.

Απ’ την άλλη, ο Μάρκους Βάιντσιλ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-5-2 με τον Φέρμαν κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Νάσταζιτς – Νάλντο και Χέβεντες στην άμυνα, στο κέντρο οι Μέιερ, Σταμπουλί, Γκορέτσκα, δεξιά τους ο Σεπφ, αριστερά ο Κολάσινατς και στην επίθεση οι Καλιγκιούρι – Μπουργκστάλερ.


Ο ΠΑΟΚ τις φάσεις, η Σάλκε το γκολ!

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά θέλοντας από τα πρώτα λεπτά να πάρει την κατοχή και να επιβάλει το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αρκετό ενθουσιασμό στο πρώτο δεκάλεπτο θέλοντας να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος απ’ τα πόδια.

Στο πέμπτο μόλις λεπτό σημειώθηκε η πρώτη σπουδαία ευκαιρία του «δικεφάλου του Βορρά». Ο Μυστακίδης πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι όπου ήταν ο Μάτος αλλά ο Βραζιλιάνος μπακ στάθηκε άτυχος αφού το πλασέ του βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Φέρμαν και πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά. Αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ προσπάθησε να απειλήσει με μία εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, στα όρια της περιοχής αλλά ο Φέρμαν απέκρουσε με τις γροθιές και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων ήρθε στο 17ο λεπτό με ένα σουτ του Γκορέτσκα από τον άξονα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 19ο λεπτό ο Μυστακίδης προσπάθησε να βρει με έξυπνη κάθετη τον Λέοβατς αλλά ο μπακ του «δικεφάλου του Βορρά» δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το κορμί του για να απειλήσει την εστία της Σάλκε.

Στο 27ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Νάλντο έπιασε αρχικά την κεφαλιά, ο Γλύκος απέκρουσε αλλά στη συνέχεια ο Μπουργκστάλερ πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «παγώνοντας» την Τούμπα.

Αυτό το γκολ φυσικά αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να συνέλθουν αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους για να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία της Σάλκε. Έτσι, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν συνέβη κάποια άλλη αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «βασιλικούς μπλε» να προηγούνται στο σκορ με 1-0.

Ήττα με τα χέρια κάτω…

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο χαμηλός σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ έδειχναν να μην μπορούν να πιέσουν περισσότερο, βγάζοντας μία νωχελικότητα στο παιχνίδι τους.

Απ’ την άλλη, η Σάλκε κυκλοφορούσε την μπάλα άνετα και αφού δεν αισθανόταν πίεση από τον «δικέφαλο του Βορρά» έκανε απλά τα απαραίτητα για να μπορέσει να διατηρήσει το προβάδισμα που θα την έχριζε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν αποδιοργανωμένοι και δεν πραγματοποιούσαν εύκολα λάθη. Κάθε φορά που το συγκρότημα του Ίβιτς κατόρθωνε να ανακτήσει την κατοχή έχανε αμέσως την μπάλα. Ο Σέρβος τεχνικός στο 55ο λεπτό έριξε στη «μάχη» τον Κάμπος για να μπορέσει να δώσει ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του και ο εξτρέμ του «δικεφάλου του Βορρά» έβγαλε κάποια ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ίβιτς πέρασε στο παιχνίδι και τον Ενρίκε για να μπορέσει να δώσει ταχύτητα στην αριστερή πτέρυγα αλλά ούτε η δική του απόδοση και πίεση αρκούσε για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Ωστόσο, αντί οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να φτάσουν σε ένα γκολ, η Σάλκε ήταν εκείνη που στο τελευταίο δεκάλεπτο ευτύχισε να βρει και ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη και εν πολλοίς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Συγκεκριμένα, στο 82ο λεπτό ο Χέβεντες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μέιερ ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το 2-0.

Το τελικό 3-0 ήρθε στο 90ο λεπτό με τον νεοεισελθόντα Χούντελααρ να σκοράρει με σουτ εντός περιοχής και να «κλειδώνει» τη νίκη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Μοίρασε το άρθρο!