Πίνακας με τις ώρες: Τι ώρα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά για ύπνο ανάλογα με την ηλικία τους

Είναι σημαντικό τα παιδιά να κοιμούνται αρκετά τη νύχτα – ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη μάχη δίνουν οι γονείς για την ώρα του ύπνου. Ξέρετε, όμως, πόσο θα έπρεπε να κοιμούνται, ανάλογα με την ηλικία τους;

Ένας δάσκαλος μοιράστηκε έναν ενημερωτικό οδηγό με τις ώρες ύπνου που πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά ανάλογα την ηλικία ένα ζήτημα που έχει αποδειχθεί ότι φλέγον θέμα συζήτησης μεταξύ των γονέων. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε αρχικά από έναν εκπαιδευτικό από το Wilson Elementary School, αλλά αργότερα επανεμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο οδηγός αναφέρει, για παράδειγμα, ότι ένα επτάχρονο παιδί που πρέπει να ξυπνάει στις 7 το πρωί πρέπει να κοιμάται στις 8:15 μ.μ., ενώ ένα 10χρονο που σηκώνεται στις 6:30 πρέπει να μπει στο κρεβάτι έως τις 8:30 μ.μ.

Ο πίνακας κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Stacy Karlsen, η οποία είπε στο Fox6Now ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η ανάρτηση έγινε viral και είπε: «Για μένα, ήταν σοκ το ότι η ανάρτηση κοινοποιήθηκε τόσο πολύ. Δεν το έφτιαξα εγώ. Το βρήκα στην προσωπική μου σελίδα και σκέφτηκα, Ουάου, αυτό είναι πολύ χρήσιμο.»

Μερικοί γονείς συμφώνησαν με τη Stacy ότι ο πίνακας είναι ένας χρήσιμος οδηγός. Μια μαμά ισχυρίστηκε ότι «δικαιολογούσε» τις ώρες ύπνου που είχε ήδη βάλει για τα μικρά της.

«Έχω τέσσερα παιδιά – και δίνω μάχη για την ώρα του ύπνου τους», εξήγησε. «Ξεκίνησα να ορίζω την ώρα του ύπνου τους πριν από χρόνια με βάση το πόσο ύπνο χρειάζονται… Χαίρομαι που βλέπω αυτό το γράφημα να δικαιολογεί τις ακριβείς ώρες που έχουμε ήδη ορίσει».

Ωστόσο, δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι με αυτόν τον πίνακα. Ένας γονέας συνέκρινε τις άκαμπτες οδηγίες με το να είσαι στο στρατό. Υποστήριξε: «Δεν πάνε ακόμη στρατό και αν έστελνα τα παιδιά μου για ύπνο στις 7 το βράδυ, θα ξυπνούσαν στις 4 το πρωί. Όχι ευχαριστώ. Επιπλέον, δεν θα μπορούσα ποτέ να περάσω χρόνο μαζί τους μετά το σχολείο.» Ένας άλλος σχολίασε: «Συγγνώμη, αλλά αυτός ο πίνακας είναι παράλογος. Ποιος βάζει το παιδί του για ύπνο στις 6:45;»

Άλλοι θεώρησαν ότι οι κανόνες για την ώρα του ύπνου θα πρέπει να διαφέρουν κατά τη διάρκεια ορισμένων μηνών και ανάλογα με το αν το παιδί πήρε κανέναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Great Ormond Street έχει έναν οδηγό στην ιστοσελίδα της, που συμβουλεύει τους γονείς για το πόσο ύπνο χρειάζεται το παιδί τους. Δηλώνει ότι τα βρέφη μεταξύ τεσσάρων και 12 μηνών χρειάζονται 12 έως 16 ώρες ύπνου, συμπεριλαμβανομένων των μεσημεριανών ωρών  ύπνου, ενώ τα παιδιά ενός έως δύο ετών θα πρέπει να έχουν 11 – 14 ώρες, συμπεριλαμβανομένου και του ύπνου μέσα στην ημέρα.

Τα παιδιά μεταξύ τριών και πέντε ετών χρειάζονται 10 – 13 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεσημεριανών ύπνου, και τα παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών χρειάζονται 9 – 12 ώρες. Οι έφηβοι, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να καλύπτουν οκτώ έως 10 ώρες ύπνου.

Πηγή: oloygeia.gr

Μοίρασε το άρθρο!