Ο Άρης ακίνδυνος και κουρασμένος, γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό

Ακίνδυνος και κουρασμένος ο Άρης, μετά την υπερπροσπάθεια στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, δεν είχε νεύρο και πάθος κόντρα στον Ολυμπιακό και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Κλ. Βικελίδης», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. 100 συμμετοχές με τους κιτρινόμαυρους έπιασε ο Φαμπιάνο.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς συγκινήσεις και με τον Ολυμπιακό να έχει ελαφριά υπεροχή. Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 3′, όταν ένα σουτ του Αλεξανδρόπουλου, που είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία, κόντραρε σε σώματα, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η επικίνδυνη σέντρα του Ροντινέι πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Η επόμενη τελική ενέργεια των φιλοξενουμένων οδήγησε και στο 0-1. Στο 17′, ο δραστήριος Ρόντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Χουτεσιώτης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και ο Ναβάρο σκόραρε με κεφαλιά προ κενής εστίας.

Ο Άρης έχασε στα επόμενα λεπτά τα πατήματά του και στο 19′ οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Ναβάρο. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση στο 21′ και σημείωσε το 0-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Ακολούθησε στο 28′ ένα σουτ του Αλεξανδρόπουλου, που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, ενώ μέχρι το 39′ ο Άρης δεν είχε καταγράψει, ακόμη, τελική προσπάθεια. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα επικίνδυνο σουτ του Ζέλσον μέσα από την περιοχή, που πέρασε μόλις πάνω από την εστία.

Ο Άρης δεν είχε νεύρο ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός από ένα σουτ του Μορόν στο 46′, που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, δεν ήταν απειλητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και έκανε αισθητή την παρουσία του στο 56′ με σουτ του Ζέλσον και στο 60′ με σουτ του Κίνι, το οποίο, πάντως, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χουτεσιώτη.

Στα επόμενα λεπτά έπεσε πολύ ο ρυθμός και έπρεπε να φτάσουμε στο 80′ για να δούμε ξανά αξιόλογη φάση, με δυνατό σουτ του Καρβάλιο που κόντραρε στον Ροζ και έφυγε κόρνερ.

Στο φινάλε του αγώνα ο Άρης κατάφερε να μειώσει. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από σέντρα του Νταρίντα ο Ζαμόρα δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα, πέρασε από μπροστά του, ο Κίνι μπερδεύτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 1-2.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

MVP

Ο Ροντινέι ήταν πολύ κινητικός από δεξιά, μοίρασε μία ασίστ και σκόραρε με πέναλτι το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Άρης διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που υπέδειξε ο Χορς στο 19′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (67′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο (56′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (56′ Σαβέριο), Παναγίδης (76′ Φετφατζίδης), Μορόν (67′ Μανού Γκαρθία).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι (85′ Μπιανκόν), Κίνι, Αλεξανδρόπουλος (78′ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς (64′ Ποντένσε), Ναβάρο (85′ Φορτούνης).

Μοίρασε το άρθρο!