Οριστικό: Τέλος από 1η Μαΐου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στο 100% η χωρητικότητα, μειώνονται τα tests

Δεκτές έγιναν από την κυβέρνηση όλες οι αλλαγές που εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών όσον αφορά στην χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

– Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%. 

– Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

– 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

– 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Μοίρασε το άρθρο!