Λίνκολν – ΠΑΟΚ 0-2: Έκανε τη δουλειά με Άκπομ και Μιτρίτσα

Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 στο Γιβραλτάρ κι έκανε το χρέος του στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη… δουλειά στο Γιβραλτάρ, επικράτησε 2-0 της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς και άρχισε θετικά την παρουσία του στους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League. Στη σκιά του επιβλητικού βράχου του Γιβραλτάρ, ο Δικέφαλος πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η νίκη, το τρίποντο και η επιστροφή στην… κανονικότητα μετά το σοκ που υπέστη από την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

  Μιτρίτσα και Άκπομ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Στα θετικά είναι το γεγονός πως άνοιξε… λογαριασμό ο Μιτρίτσα σκοράροντας το πρώτο του γκολ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Τσούμπα Άκπομ. Παράλληλα, ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε ένα ευρωπαϊκό ματς και στους νεαρούς Κούτσια και Κωνσταντέλια. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κοπεγχάγη πέρασε νικηφόρα (1-3) από την έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς κι έδειξε ότι θα παίξει για την πρωτιά στον όμιλο με τον Δικέφαλο. 

 Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι αλλά όσο δεν ερχόταν το γκολ, τόσο αγχωνόταν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (45’+2′) ο Τσούμπα Άκπομ έλυσε τον γρίφο καθώς μετά από τρομερή ατομική ενέργεια και ασίστ του Λούκας Τέιλορ άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο που απέβαλε το άγχος (0-1). Προηγήθηκε εξαιρετική προσπάθεια του Μουργκ στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο ΠΑΟΚ πλέον εμφανίστηκε πολύ πιο άνετος και γρήγορα στο β’ ημίχρονο πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 57′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας, ο Μιτρίτσα με εντυπωσιακό εναέριο σουτ έγραψε το 0-2 στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Στο φινάλε του ματς η φιλότιμη και πεισματάρα Λίνκολν είχε δοκάρι

Λίνκολν: Σόλερ, Βάισαμαν, Τσιπολίνα, Μπερνάρντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67′ Τζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανόν, Αράιζα (81′ Σέρτζεντ), Κίκε Γκόμες, Καραγιέρο (81′ Πίκοκ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (44′ Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι, Μουργκ (82′ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (73′ Σβιντέρσκι), Μιτρίτσα (73′ Κωνσταντέλιας), Άκπομ (82′ Κούτσιας).

Μοίρασε το άρθρο!