Κράκεν: Το μυθικό τέρας των θαλασσών που σκορπούσε τον τρόμο στους ναυτικούς (βίντεο)

Σύμφωνα με την Σκανδιναβική μυθολογία, κάποια θαλάσσια πλάσματα, είναι στ’ αλήθεια πολύ τρομακτικά! Ένα απ’ αυτά είναι το Κράκεν, ένα τεράστιο χταπόδι, με μήκος περίπου 1,5 χλμ.

Παλαιότερα οι ναυτικοί που ταξίδευαν σε άγνωστα νερά, είχαν πάντα το φόβο ότι μπορεί να το συναντήσουν. Δεν ήταν ακριβώς χταπόδι, αλλά είχε πολλά- τεράστια- πλοκάμια! Τα μάτια του πέταγαν σπίθες, ήταν τόσο φωτεινά που δεν μπορούσες να το κοιτάξεις κατευθείαν. Σαν ήλιοι ήταν τα μάτια του, και σαν πυρκαγιά το βλέμμα.

Συνήθως ζει στις απύθμενες αβύσσους των ωκεανών και μετακινείται ελάχιστα. Καμμιά φορά ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας, αλλά και εκεί μένει ακούνητο! Τόσο πολύ βαριέται να κινηθεί, που επάνω του μετακινείται άμμος και φυτρώνουν φυτά! Μοιάζει σαν νησί!

Πολλοί ναυτικοί μπερδεύονταν. Κάποια φορά λένε, ότι κάποιοι άραξαν το πλοίο τους επάνω του, και μάλιστα άναψαν και φωτιά! Το Κράκεν τότε, αισθάνθηκε τη ζέστη και βυθίστηκε γρήγορα, παρασύροντας όποιον είχε στην πλάτη του!

Αλλά και αυτοί που ήταν στο καράβι δεν γλύτωσαν, γιατί τόσο αντάριασε η θάλασσα, που τους παρέσυρε όλους στο βυθό.Συχνά όμως έβγαινε για κυνήγι! Κυνηγούσε πλοία και τα τραβούσε με τα τεράστια πλοκάμια του στο βυθό.

Οι ναυτικοί παρακολουθούσαν συνέχεια τη θάλασσα. Και όταν έβλεπαν ξαφνικά να αφρίζει, σήμαιναν συναγερμό! Πλησίαζε στην επιφάνεια το Κράκεν!

Μοίρασε το άρθρο!