Η καλύτερη χώρα για να ζεις εν μέσω πανδημίας – Ποια η θέση της Ελλάδας;

Τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού φαίνεται ότι δείχνουν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως καταδεικνύουν τα καθιερωμένα στοιχεία του Bloomberg για τον δείκτη ανθεκτικότητας έναντι της Covid-19.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Σεπτέμβριο ως η καλύτερη χώρα για να ζεις εν μέσω πανδημίας αναδεικνύεται η Ιρλανδία (για πρώτη φορά), εκτοπίζοντας τη Νορβηγία από την κορυφή μετά από αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η βορειοευρωπαϊκή χώρα, όπως και πολλές άλλες της Γηραιάς Ηπείρου, έχουν καταφέρει να «ρίξουν» αισθητά τον αριθμό των ημερήσιων θανάτων και νοσηλειών, ενώ παράλληλα έχουν άρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Φυσικά, σε αυτά τα επιτεύγματα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, με το 90% του ενήλικου πληθυσμού της Ιρλανδίας -για παράδειγμα- να έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας παραμένει σταθερά στην 21η θέση της σχετικής κατάταξης, ευρισκόμενη σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Κίνα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία

Στον πάτο της κατάταξης, αντίθετα, βρίσκονται χώρες κυρίως από τη νοτιοανατολική Ασία, με τις Φιλιππίνες να υποχωρούν στην τελευταία θέση και τις Βιετνάμ, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Ινδονησία να συμπληρώνουν την τελευταία 5άδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ανθεκτικότητας του Bloomberg υπολογίζεται στη βάση 12 παραμέτρων, όπως η διασπορά του ιού, η ποιότητα της υπηρεσιών υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η θνησιμότητα, το εύρος των περιοριστικών μέτρων κ.α.

Μοίρασε το άρθρο!