Εργαζόμενοι LIDL: «Υγειονομικές βόμβες» τα καταστήματα -Ποια μένουν ανοικτά με κρούσματα κορωνοϊού (λίστα)

Ζοφερή παρουσιάζει την κατάσταση στα καταστήματα LIDL το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση. Συγκεκριμένα, με σημερινή ανακοίνωσή του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει ότι:

Μάλιστα, αναφέρεται σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου:

-Σε κατάστημα προσπάθησαν να φέρουν εργαζόμενους για δουλειά χωρίς καν να έχουν βγει τα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 (ΕΛΛΗΝΙΚΟ),

-Ενώ σε άλλο κατάστημα  εργαζόμενος είχε ενημερώσει τηλεφωνικά από το μεσημέρι την εταιρεία ότι είναι θετικός (ΤΖΩΝ ΚΕΝΝΕΝΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ),  κράτησαν  το κατάστημα ανοιχτό μέχρι το κλείσιμο της ημέρας προκειμένου η LIDL να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από τα τεράστια κέρδη της.

«Η κατάσταση ‘’ δεν πάει άλλο ,,. Ζούμε καθημερινά την εντατικοποίηση, την τρομοκρατία, τις κριτικές συζητήσεις και  επιπλήξεις, τα όποια υγειονομικά πρωτοκόλλα πάνε περίπατο μπροστά στην διασφάλιση των κερδών της LIDL και των υπόλοιπων επιχειρηματικών ομίλων, πρωτοκόλλα επί της ουσίας κέρδους και μη διασφάλισης  της υγείας των εργαζομένων και των καταναλωτών στα Σούπερ Μάρκετ αφού  δεν διασφαλίζουν τον απαιτούμενο χρόνο στον οποίο οι εργαζόμενοι σε καταστήματα στα οποία έχει υπάρξει κρούσμα θα πρέπει να βγαίνουν σε καραντίνα 7 έως  14 ημερών ακόμα και αν το τεστ που κάνουν βγει αρνητικό  με δεδομένο το ότι η επώαση του ιού γίνεται κατά μέσο όρο 5 μέρες μετά την προσβολή του οργανισμού», προσθέτει το Σωματείο Εργαζομένων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων  όπου  και  με αφορμή την πανδημία κορυφώνεται  η επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοσίας απέναντι στα αυτονόητα, όπως είναι  η υγεία και τα δικαιώματα μας, ακόμα και στο να διεκδικούμε.

Η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για την θωράκιση   της δημόσιας υγείας στο όνομα των αντοχών της οικονομίας, προκρίνοντας μέτρα γενικευμένου περιορισμού της κοινωνικής ζωής. Η Κυβέρνηση θέλει να επιβάλει κλίμα φόβου στους χώρους δουλειάς φέρνοντας το επόμενο διάστημα για ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών. Χτυπάνε οριστικά και αμετάκλητα την Κυριακάτικη Αργία, το 8ωρο-πενθήμερο, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ετοιμάζονται να αναδιαρθρώσουν το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 με νέο χτύπημα και νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των σωματείων.

Συνάδελφοι-ισσες

Η κατάσταση ‘’ δεν πάει άλλο ,,. Ζούμε καθημερινά την εντατικοποίηση, την τρομοκρατία, τις κριτικές συζητήσεις και  επιπλήξεις, τα όποια υγειονομικά πρωτοκόλλα πάνε περίπατο μπροστά στην διασφάλιση των κερδών της LIDL και των υπόλοιπων επιχειρηματικών ομίλων, πρωτοκόλλα επί της ουσίας κέρδους και μη διασφάλισης  της υγείας των εργαζομένων και των καταναλωτών στα Σούπερ Μάρκετ αφού  δεν διασφαλίζουν τον απαιτούμενο χρόνο στον οποίο οι εργαζόμενοι σε καταστήματα στα οποία έχει υπάρξει κρούσμα θα πρέπει να βγαίνουν σε καραντίνα 7 έως  14 ημερών ακόμα και αν το τεστ που κάνουν βγει αρνητικό  με δεδομένο το ότι η επώαση του ιού γίνεται κατά μέσο όρο 5 μέρες μετά την προσβολή του οργανισμού.

Συνάδελφοι-ισσες

Οι καταγγελίες που φθάνουν στο σωματείο μας επιβεβαιώνουν με το πιο τραγικό τρόπο ότι τα καταστήματα έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες σε χώρους υπερμετάδοσης  του ιού. Σε κατάστημα προσπάθησαν να φέρουν εργαζόμενους για δουλεία χωρίς καν να έχουν βγει τα αποτελέσματα των τεστ για covid-19 (ΕΛΛΗΝΙΚΟ), ενώ σε άλλο κατάστημα  εργαζόμενος είχε ενημερώσει τηλεφωνικά από το μεσημέρι την εταιρεία ότι είναι θετικός (ΤΖΩΝ ΚΕΝΝΕΝΤΙ),  κράτησαν  το κατάστημα ανοιχτό μέχρι το κλείσιμο της ημέρας προκειμένου η LIDL να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από τα τεράστια κέρδη της. Να λοιπόν συνάδελφοι ποιοι είναι υπεύθυνοι για την διασπορά του ιού και πόσο υποκριτικά είναι τα ευχολόγια τους για τα μέτρα που δήθεν παίρνουν για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων τους.

 ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Απαιτούμε:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test  δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος. Τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών με βάση τα πρωτόκολλα.
  • Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Άμεση μετακίνηση των εργαζομένων που το επιθυμούν σε καταστήματα πλησίον της κατοικίας τους για την αποφυγή χρήσης των ΜΜΜ.
  • Να τηρείται αυστηρά ο αριθμός πελατών ανά τ.μ.
  • Έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας. Όλοι στην απεργία!

ΤΟ Δ.Σ.

πηγή πληροφοριών: aftogioikisi.gr

Μοίρασε το άρθρο!