Δέσμευση Γαβότση για έναρξη το 2019 της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Νεοχωρούδας

 

Στην τελική ευθεία εισήλθε η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Νεοχωρούδας, έπειτα από την εργώδη και αδιάκοπη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριου Γαβότση.

Το έργο της ολικής επανακατασκευής του κτιρίου βρέθηκε στο επίκεντρο πρόσφατης συνάντησης, την οποία συγκάλεσαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Νικολάου Νεοχωρούδας, ο πατέρας Στυλιανός και ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Σαραμούρτσης, που κάλεσαν την δημοτική αρχή για την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία της αποκατάστασης του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Ο πατέρας Στυλιανός, αφού καλωσόρισε τον Δήμαρχο, τονίζοντας ότι ήταν άμεση η ανταπόκριση του, κάτι που δεν το κάνουν όλοι, αναφέρθηκε στο γεγονός της συγκέντρωσης, που δεν ήταν άλλος από το να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να μάθουν την αλήθεια από το στόμα του Δημάρχου, για να μην υπάρχουν διχόνοιες και προστριβές.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Αστέριος Γαβότσης υπογράμμισε ότι:

«Εμείς σαν διοίκηση καταλήξαμε σε δύο περιπτώσεις για να διασφαλίσουμε ότι είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, το έργο θα γίνει. Η μία περίπτωση είναι ότι το έργο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019 δαπάνης 300.000 ευρώ και θα ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στον Δεκέμβρη του 2018. Αυτό σημαίνει ότι μόλις εγκριθεί, που χρονικά μεταφράζεται σε ένα μήνα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 κάτι που δεν δέχεται αμφισβήτηση, διότι τα χρήματα έχουν ήδη δεσμευτεί.   Η άλλη περίπτωση είναι το έργο να «τρέξει» μέσα από την Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, στην οποία είμαστε μέλος, μέσω του προγράμματος CLLD LEADER. 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Θωμάς Δίγκαλης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή το θέμα της αποκατάστασης δεν εγκαταλείφθηκε από τον Δήμαρχο και στο πλαίσιο αυτό αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες εκτέλεσης του έργου.

Κλείνοντας την ενημέρωση προς τους κατοίκους της Νεοχωρούδας, ο δήμαρχος κ. Αστέριος Γαβότσης δεσμεύτηκε σαν πολιτική ηγεσία, ότι το έργο είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο, θα ξεκινήσει  την επόμενη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο καταστράφηκε από πυρκαγιά τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου του 2016.

Το ιστορικό κτίριο της Νεοχωρούδας κατασκευάστηκε το 1927 και έως το 1970 λειτουργούσε σαν Δημοτικό σχολείο, ενώ φιλοξενούσε τους φορείς της Νεοχωρούδας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε την ώρα που γινόταν απόπειρα κλοπής ΑΤΜ, που υπήρχε στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Αστέριος Γαβότσης και ο τότε Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Θωμάς Δίγκαλης, μαζί με την ενορία της Νεοχωρούδας, τους φορείς και τους κατοίκους του χωριού, δεν αφήσανε στιγμή να περάσει ανεκμετάλλευτη, όχι μόνο πιέζοντας την τράπεζα Πειραιώς, στην οποία ανήκε το ΑΤΜ, αλλά και έμπρακτα με την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης από το Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER Ν. Θεσσαλονίκης του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» 2014-2020, για τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου ή να μπει η αποκατάσταση του μέσα στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019, που θα ψηφιστεί τον φετινό Δεκέμβριο.

Μοίρασε το άρθρο!