Αν.Πολυχρονίδης: Θεσμικό ατόπημα ο δήμαρχος να είναι ενάντια στην βούληση του Δ.Σ.

Ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες, καθώς και την εν γένει λειτουργία του δήμου, έθιξε ο Ανέστης Πολυχρονίδης, κατά την διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου.  Αφού είδαμε προηγουμένως τις τοποθετήσεις του Παντελή Σκαρλάτου, [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ], καθώς και τις τοποθετήσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ], ας δούμε και τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, και στην πορεία τις απαντήσεις του δημάρχου στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Λία Δρόσου, καθώς και τις τοποθετήσεις του Γρηγόρη Εδιρνέλη και Άγγελου Θεμελή.

 Ο Ανέστης Πολυχρονίδης, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

”Δεν νοείται να μην έχει έδρα η τοπική κοινότητα Ωραιοκάστρου. Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που γίνονται. Από την ίδρυση του ”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, υπήρχε γραφείο το οποίο λειτουργούσε, και εξυπηρετούσε τους πολίτες. Δεν μπορεί όλες οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες, να έχουν ένα γραφείο για την κανονική λειτουργία τους, και το Ωραιόκαστρο να μην έχει. Δεν σηκώνει άλλη αναβολή”

ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΕΛ 

”Θεσμικό ατόπημα σας που από την στιγμή, έχουμε σαν εκπροσώπηση του δήμου μας εσάς και την κόρη του αντιδημάρχου στον ΟΣΕΘ, βέβαια δεν περιμένω από την κοπέλα να πάρει θέση, γιατί δεν είναι δημοτική σύμβουλος, ούτε κάτι άλλο, αλλά εσείς σαν δήμαρχος του δήμου Ωραιοκάστρου, που θα έπρεπε να υπηρετείται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορείτε σαν θεσμικός εκπρόσωπος εδώ, να πάτε σε οποιοδήποτε όργανο, και να ψηφίσετε εναντίον του δημοτικού συμβουλίου, που η βούληση του ήταν ξεκάθαρη, ότι δεν θέλουμε να οδηγηθούμε στα ΚΤΕΛ. Από εμάς όλους, αύριο-μεθαύριο θα ζητήσετε συναίνεση, θα ζητήσετε να σας βοηθήσουμε για να παρθούν αποφάσεις. Όταν όμως μας ”γράφεται” στα παλιά σας παπούτσια, και μας προσβάλλετε όλους, γιατί να σας στηρίξουμε; Είστε νέος, και στην ουσία υποβαθμίζετε τον ίδιο εαυτό σας”.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

”Με ενημέρωσαν, ότι πρόσφατα έγινε μια επιδρομή από αδέσποτα σε εγκαταστάσεις που υπήρχαν πουλερικά, κάτι που καταγράφηκε και σε βίντεο. Μπήκαν μέσα, τα δια λύσανε όλα, και μάλιστα, έπνιξαν όλα τα πουλερικά. Υπάρχει σοβαρό θέμα, που έπρεπε να δοθεί μια λύση ”χθες”. Καθυστερούμε, και όλες αυτές οι ενέργειες που έγιναν, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ”, που πολύ φοβάμαι ότι θα τιναχθεί στον αέρα, την στιγμή που αποχωρεί ο ένας εταίρος, εκ των πραγμάτων έχουμε θέμα, ακόμα και αν από μόνοι μας κάνουμε κάτι, οι καθυστερήσεις θα είναι μεγάλες.

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΔΙΡΝΕΛΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΜΕΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μοίρασε το άρθρο!