Για συγκάλυψη όλων των σοβαρών θεμάτων που ”καίνε” μίλησε ο Παντελής Σκαρλάτος

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που έθιξε ο Παντελής Σκαρλάτος, κατά την διάρκεια του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου. Θέματα που απασχολούν τον δήμο μας, τους τελευταίους πέντε μήνες της διοίκησης του Παντελή Τσακίρη, και χρήζουν απαντήσεως.Αφού είδαμε τις τοποθετήσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ], ας δούμε και τα επίμαχα σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ”α.ν.ν.α.σ.α.”, και στην πορεία θα δούμε τις απαντήσεις του δημάρχου στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Λία Δρόσου, για τα αδέσποτα, καθώς και τις τοποθετήσεις των υπολοίπων επικεφαλής.

Ο Παντελής Σκαρλάτος, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

”Από το 2000 λειτουργεί στον δήμο μας μια θεατρική ομάδα,που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιάννης Μαλούχος. Όλα αυτά τα χρόνια παίχτηκαν στον δήμο μας, πολλά αξιόλογα έργα με τεράστια απήχηση στο κοινό του δήμου Ωραιοκάστρου. Το 2019 ξεκίνησε ένα θεατρικό έργο, ”Η δε γυνή να φοβάται τον άντρα”, με την εκμάθηση των ηθοποιών να γίνεται δωρεάν στο κτήριο του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ. Τώρα όμως που ήθελε να συνεχίσει τις πρόβες της στο συγκεκριμένο κτίριο, της ζητήθηκε από την σημερινή διοίκηση 60 ευρώ. Μπορεί αρχικά το ποσό να θεωρείται αστείο, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι μια καθαρά ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, και τα έξοδα της βγαίνουν πολλές φορές από τις τσέπες των συντελεστών”.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

”Έχουμε διαβάσει στα μέσα, ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στη ΔΗ.Κ.Ε.Ω., κάτι που μας προκαλεί μεγάλη λύπη, και ρωτάω τον δήμαρχο, πως φτάσαμε έως εδώ. Ο νόμος 4623, σας δίνει το δικαίωμα, κάτι που ίσως ούτε οι σύμβουλοι σας, που προσλάβατε εσείς, ούτε η Γενική Γραμματέας του δήμου, φαίνεται να μην τον γνωρίζουν, ώστε να μπορούσατε από νωρίς να προχωρήσετε στην εκταμίευση των χρημάτων, και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, και να μην έχουμε τόσο ακραία φαινόμενα.”

”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Από ότι πληροφορηθήκαμε, ο δήμος Δέλτα θα αποχωρήσει από τον σύνδεσμο, μετά από τις άστοχες ενέργειες του δημάρχου. Προχθές το βράδυ, ο δήμαρχος κάλεσε επειγόντως τον πρόεδρο του τοπικού Πενταλόφου, για την διενέργεια τοπικού συμβουλίου, όπου και πάρθηκε απόφαση, για την παραχώρηση οικοπέδου, χωρίς να υπάρχει η διαβεβαίωση από τους άλλους δύο δήμους, ότι θα συμμετέχουν στον σύνδεσμο. Θεωρώ ότι το έργο για τις ”Αλκυονίδες”, είναι πολύ σημαντικό για το πρόβλημα με τα αδέσποτα, και μετά την εξέλιξη αυτή, γιατί μετά και την αποχώρηση του δήμου Δέλτα, που όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί, πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τροποποίηση του καταστατικού, κάτι που θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια.Πως λοιπόν προχωράμε στην παραχώρηση οικοπέδου, όταν δεν είμαστε σίγουροι, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.”

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Υπάρχουν κάποια μηχανήματα στον χώρο του εργοταξίου, ιδιοκτησίας κάποιου κ.Βασιλειάδη, που αυτά θα έπρεπε να επιστραφούν, προτού ο ιδιοκτήτης απαιτήσει κάποιο ενοίκιο για την χρήση τους. Αν γνωρίζεται κάτι δήμαρχε, θα ήθελα να ενημερώσετε το σώμα, και αν ζητηθεί ενοίκιο, πως θα καλυφτεί αυτό το ποσό, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τέτοιο σκοπό.”

ΑΔΕΙΕΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ

”Έχω πληροφορίες, ότι τις τελευταίες ημέρες, ή έχουν εκδοθεί οι άδειες, ή πρόκειται να εκδοθούν, για την λειτουργία του λατομείου. Στο 1ο δημοτικό συμβούλιο, είχαμε ταχθεί όλες οι παρατάξεις κατά. Θα ήθελα να ρωτήσω τον δήμαρχο, αν έχει κάποια εικόνα, και τι σκοπεύουμε να πράξουμε σαν δήμος.”

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

”Από το πρώτο πάλι συμβούλιο, είχαμε πάρει μια απόφαση, για τον έλεγχο των δημοτικών επιχειρήσεων. Δυστυχώς όμως δήμαρχε το θέμα αυτό το έχετε παγώσει εδώ και μήνες, και μάλιστα άκουσα ότι έχετε σκοπό να πάρετε ορκωτούς λογιστές, που στοιχίζουν κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλλον όμως με αυτό τον τρόπο, προσπαθείτε να συγκαλύψετε, ή να αφανίσετε το θέμα από την επικαιρότητα.  Δική μας πρόταση είναι, ο έλεγχος να ξεκινήσει άμεσα, με μια επιτροπή που θα συμμετέχουν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, μαζί με ελεγκτές του δημοσίου.”

ΚΛΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

”Για την κλοπή νερού τι έχει γίνει; Γιατί μιλάμε για ένα ποσό 400.000-500.000 ευρώ ετησίως, και θα έπρεπε ήδη να πάρετε τα μέτρα σας, ούτως ώστε, το φαινόμενο αυτό να απαλειφθεί. Και ρωτάω, η μέτρηση γίνεται σήμερα κανονικά, και αν ναι, με πιο τρόπο.”

Τέλος έγινε αναφορά από τον κ.Σκαρλάτο, για την στέγαση του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που κάποτε πρέπει να αποκτήσει ένα γραφείο, από την στιγμή που όλες οι υπόλοιπες κοινότητες έχουν, για τα ΚΤΕΛ να υπάρχει κάποια ενημέρωση στο σώμα για τις ενέργειες του δημάρχου, κλείνοντας με την ατάκα: ”Τι δουλειά έχει ο Γεωργιάδης στα αλώνια.”

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Μοίρασε το άρθρο!