Τι αλλάζει με το νυχτερινό ρεύμα -Για ποιους θα αυξηθεί

Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα μπουν όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Ο  κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι από 1η Φεβρουαρίου όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα είναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο με 35% έκπτωση. Αυτή η απόφαση αφορά πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά.

Επίσης ο Γ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι γίνεται φθηνότερο και το νυχτερινό ρεύμα. Αναφορικά με τη νυχτερινή χρέωση στο ρεύμα, είπε πως θα έχει «μία ενιαία τιμή» και αναφέροντας ότι εξομοιώνεται με την ημερήσια, υπογράμμισε ότι «μέχρι τις 1600KW κατανάλωσης νυχτερινού, θα δει μείωση στο λογαριασμό του». Αύξηση, όπως είπε, θα έχουν μόνο όσοι ξεπερνούν αυτό το όριο, που μιλάμε για πολύ λίγες περιπτώσεις.

Ωστόσο με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου ειδικά για το νυχτερινό ρεύμα, αναφέρει τα εξής: «Πριν σβήσει το μελάνι από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τον τελευταίο δήθεν μνημονιακό προϋπολογισμό, με τροπολογία που κατατέθηκε, έρχεται νέο χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που έχουν νυχτερινό ρεύμα, με νέες χρεώσεις. Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει ότι για τη νυχτερινή κατανάλωση, η νέα κλίμακα θα είναι ίδια με την ημερήσια. Αυτό σημαίνει εκτίναξη της χρέωσης για όσους έχουν νυχτερινό ρεύμα με δραστικές αυξήσεις που θα φουσκώνουν τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Εν τω μεταξύ, αύξηση 20% στις αιτήσεις σύνδεσης νυχτερινού ρεύματος καταγράφει ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο προσεκτικοί λόγω της οικονομικής στενότητας, με αποτέλεσμα να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Η επιλογή του νυχτερινού ρεύματος φαίνεται ότι αποτελεί μια θελκτική επιλογή για πολλούς, καθώς κοστίζει περίπου το 1/3 της ημερήσιας τιμής χρέωσης.

Μοίρασε το άρθρο!