Π.Σκαρλάτος: Nα μπει τέλος «στη μίζερη στασιμότητα του Δήμου»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος, απαντάει στις ερωτήσεις της εφημερίδας «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» και στον Κώστα Παπαδάκη:

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω τη συνέντευξη με την εξής ερώτηση: Θα είστε, τελικά, υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου; Αν όχι, τι μεσολάβησε και ενώ ανακοινώσατε το σκέφτεστε ξανά; Από τι θα εξαρτηθεί η υποψηφιότητά σας;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσω της συνέντευξης να εκφρασθώ δημόσια.

Από τον Ιούλιο του 2022, ήμουν ίσως ο πρώτος που ξεκαθάρισα τη θέση μου σχετικά με τη την υποψηφιότητά μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάλεσα τότε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά, να συμπορευτούν μαζί μου για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν τη μίζερη στασιμότητα του Δήμου μας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε, επί του παρόντος τουλάχιστον.

Η παρουσία μου στα δημοτικά συμβούλια, η περιοδική έκδοση ενημερωτικού εντύπου για τα προβλήματα του Δήμου μας, οι συνεχείς διαδικτυακές παρεμβάσεις και ο σωστός έλεγχος στα πεπραγμένα της διοίκησης, ήταν μόνο ένα μέρος της συνεπούς και συνεχούς δημιουργικής αντιπολιτευτικής δράσης από την παράταξης μας, την «αν.α.σ.α».

Για τον νυν δήμαρχο θα σας ρωτήσω αναλυτικά παρακάτω. Την απόφαση του πρώην Αντιδημάρχου Πέτρου Αταμιάν να κατέβει στις εκλογές πώς τη σχολιάζετε;

Tο πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Σήμερα, ωστόσο, αυτό έχει μετεξελιχθεί σε μία απίστευτη σκληρή κόντρα μεταξύ δύο «μεγαλο-βουλευτών» της δεξιάς παράταξης, που η επιθυμία τους για την πρωτιά -σε τοπικό επίπεδο- οδηγεί στη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος.

Θα έλεγα λοιπόν ότι στο βωμό του προσωπικού οφέλους «θυσιάζεται» η συνοχή της Νέας Δημοκρατίας και το καλό της περιοχής μας. Ο φανερός υποστηρικτής του ενός και ο συγγενής του άλλου, δεν σκέφτονται το Δήμο Ωραιοκάστρου και τα προβλήματά του, αλλά τη συγκέντρωση και κυρίως την περιχαράκωση όσο το δυνατόν περισσότερων οπαδών-ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έρχονται. Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε μία ενδοκομματική κόντρα.

Οι υποστηρικτές και των δύο ας αναλογιστούν αν θέλουν να είναι συμμέτοχοι σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας που δεν έχει καμία σχέση με το δήμο μας. Ουδείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και πλέον γνωρίζουν τα συμφέροντα που καλούνται να στηρίξουν. Ο κόσμος ας αποφασίσει για τη σκοπιμότητα των προθέσεων των συγκεκριμένων υποψηφίων δημάρχων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υποψηφιότητα του κ. Π. Αταμιάν.

Να ξέρετε πως εκ θέσεως και φύσεως δεν σχολιάζω πρόσωπα αλλά ιδέες, θέσεις και πολιτικές. Καλωσορίζω λοιπόν την υποψηφιότητα του κ. Π. Αταμιάν και αναμένω τις θέσεις , τις ιδέες και τις πολιτικές του προτάσεις για να σχολιάσω και να κρίνω και εγώ με τη σειρά μου. Εδώ στο Ωραιόκαστρο γνωρίζουμε το έργο του κ. Αταμιάν ως Αντιδήμαρχος και πιστεύω πως θα αξιολογηθεί στο μέτρο της προσφοράς του. Από την άλλη μεριά, η δική μας πρόταση είναι ανεξάρτητη και καθαρή, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους δεσμεύσεις και παραμένει πάντοτε πάνω στο εκλογικό τραπέζι στη κρίση των πολιτών. [Α’ΜΕΡΟΣ]

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Β´ΜΕΡΟΣ

Μοίρασε το άρθρο!