Π.Σκαρλάτος: Οποιαδήποτε κομματική εξάρτηση είναι βλαβερή για οποιονδήποτε ασκεί δημόσια εξουσία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος, απαντάει στις ερωτήσεις της εφημερίδας «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» και στον Κώστα Παπαδάκη: [Β’ΜΕΡΟΣ]

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Α´ΜΕΡΟΣ

Να περάσουμε στη διοίκηση. Πώς βαθμολογείτε το έργο του Παντελή Τσακίρη; Τι έχει κάνει ή τι δεν έχει κάνει ο νυν δήμαρχος για τον Δ. Ωραιοκάστρου;

Δεν μου ταιριάζει ο ρόλος του βαθμολογητή, ωστόσο επιτρέψτε μου θα σας παραθέσω συνοπτικά με γεγονότα το έργο της διοίκησης Τσακίρη. Το Ωραιόκαστρο έχει γυρίσει σε εποχές «Μαυρογιαλούρου». Τι έχουμε;

Ρουσφέτια, ψηφοθηρία, κομματικοποίηση, αυθαιρεσίες, αλαζονική συμπεριφορά, ύποπτη οικονομική διαχείριση, δράσεις προσωπικής προβολής και βιτρίνας, προσλήψεις για τα δικά μας παιδιά, εξαγορά τοπικών εντύπων και «ανεξάρτητων» διαδικτυακών σχολιαστών με μοναδικό στόχο το λιβάνισμα της διοίκησης, την προσπάθεια επανεκλογής και τον δημοτικό «κορβανά». 

Λόγω κομματικής σκοπιμότητας, δεν δόθηκε λύση για τα αδέσποτα ζώα, ακυρώνοντας το διαδημοτικό πρόγραμμα «Αλκυονίδα», ώριμο έργο προς εκτέλεση από την προηγούμενη διοίκηση και δυστυχώς το πρόβλημα διαιωνίζεται με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Συνέχιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντός μας με την «κεκλεισμένων θυρών – εν κρυπτώ» διαπραγμάτευση της διοίκησης Τσακίρη – «ΤΙΤΑΝΑ» και τη συγκατάθεσή της στη παράταση λειτουργίας λατομείων στο δήμο μας.

Ανικανότητα εκλογής Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών του Δημάρχου σε ημετέρους με ελάχιστες, μηδαμινές εκπτώσεις της τάξεως του 1%.

Ζημιογόνος διαγωνισμός περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ για την αλλαγή «των φώτων» στο Δήμο μας, με συμμετέχουσες εταιρίες «λαγούς».

Έλεγχοι για οικονομικές ατασθαλίες από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής  Διαφάνειας για φωτογραφικές αναθέσεις του δήμου και της ΔΕΥΑΩ.

Ρουσφετολογικές προσλήψεις και βολέματα καινούργιων παραταξιακών φίλων-υποστηρικτών, τα ανώτερα στελέχη σε αντιδημαρχίες τα κατώτερα στα οκτάμηνα.

Μισθοσυντήρητοι, ανύπαρκτοι «κομματικοί» επιστημονικοί συνεργάτες.

Δράσεις αυτοπροβολής και βιτρίνας .

Εξαγορά στελεχών και πολιτικές συνεργασίες με προσωπικά ανταλλάγματα.

Ρουσφέτια και ανομίες.

Ανικανότητα αξιοποίησης των χιλιάδων ευρώ από τον ΤΙΤΑΝΑ  που λιμνάζουν δίχως σχέδιο, για την περιοχή του Δρυμού

Ανικανότητα έναρξης εργασιών του open mall

Αποτυχία ενίσχυσης της  ασφάλειας των πολιτών και επαρκούς αστυνόμευσης στις περιοχές του δήμου μας.

Ύποπτη οικονομική διαχείριση με συγκεκριμένους αποδέκτες και ωφελούμενους.

Εγκατάλειψη του πολιτιστικού και αθλητικού γίγνεσθαι του δήμου μας με πρόσχημα την πανδημία. Υποστήριξη μόνο των υποταγμένων και των υποστηρικτών.

Ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αλαζονεία. Ώριμες μελέτες και συνέχιση υλοποίησης έργων (πλατείες, σχολεία, πνευματικό κέντρο Νεοχωρούδας, υδροδότηση, αποχέτευση κ.λπ.) οικειοποιούνται μικρόψυχα και μικροπολιτικά από την διοίκηση Τσακίρη, λες και δεν υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση, και παρουσιάζονται ως επιτυχίες και επιτεύγματα της παρούσης διοίκησης.

Απαξίωση του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου.

Απειλές και προσπάθεια φίμωσης κάθε μη υποταγμένης άποψης.

Αμειβόμενα διαδικτυακά  «τρολ» που αναρωτιούνται για το έργο της αντιπολίτευσης και όχι της διοίκησης.

Ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησαν στο δήμο μας νέοι άνθρωποι με παλαιοκομματική και ωφελιμιστική νοοτροπία με πρόσχημα «για το καλό του τόπου». Πιάσανε πάτο και συνεχίζουν.

Εγκατάλειψη των βιομηχανικών περιοχών

Καμία σύνδεση των επιχειρήσεων με τους ανέργους του Δήμου μας

Καμιά μα καμιά δράση αξιοποίησης της Λίμνης «Παναγιώτης Ισχνόπουλος»

Αναποτελεσματική και στην αξιοποίηση όπως άλλοι Δήμοι των Συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αναπτυξιακό σχέδιο…

Δυστυχώς ο δήμος μας  παραμένει τέσσερα χρόνια δίχως σχέδιο δίχως ταυτότητα , χωρίς κανένα σχέδιό για την εξωστρέφεια του.

 Δύο στελέχη σας αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον κ. Τσακίρη. Πως το σχολιάζεται αυτό, τώρα, μετά από τρία χρόνια;

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι η προδοσία και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τον έναν τον χρησιμοποίησαν ως «χρήσιμο ηλίθιο» και στη συνέχεια τον απέπεμψαν ως «στημένη λεμονόκουπα». Μην απορήσετε βέβαια αν τον δείτε να «υπηρετήσει» εκ νέου τον σημερινό δήμαρχο! Η άλλη για «το καλό του τόπου» εξοφλεί τις οφειλές στο Δήμο που άφησε η επιχείρηση του άντρα της με τον προεδρικό μισθό που λαμβάνει από τη δημοτική επιχείρηση και συνάμα συνεχίζεται η παράνομη μίσθωση τους στο δημοτικό ακίνητο. 

Φυσικά ο καιροσκοπισμός, ο ωφελιμισμός και η συναλλαγή θα μας απασχολήσουν και στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση, γι αυτό είναι καλό να αξιολογηθούν οι συμμετέχοντες υποψήφιοι ανάλογα με τον πρότερο «έντιμο πολιτικό βίο τους», και τα «ανεμοδούρια» είτε από συμφέρον είτε από ματαιοδοξία καθώς και οι «επαγγελματίες» υποψήφιοι,  να εντοπιστούν και να απομονωθούν από τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους.

Κάποιοι -επί δεκαετίες- έχουν ταυτίσει το καλό του τόπου με το ατομικό τους συμφέρον και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, ορισμένοι προεκλογικά πάνε με όποιον δίνει τα περισσότερα και μετεκλογικά συμπράττουν με τους νικητές για να συμμετάσχουν στις θέσεις διοίκησης.

Δύο ήταν τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη εκτός «συνόρων» του Δήμου. Το Ογκολογικό Νοσοκομείο και η φερόμενη παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής του Παντελή Τσακίρη σύμφωνα με τον δικηγόρο Πάρη Σπυράτο. Ένα σχόλιο από εσάς θα παρακαλούσα και για τα δύο.

Πολλά ήταν τα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινή γνώμη και αρκετά σας ανέφερα παραπάνω. Σχετικά με αυτά που αναφέρετε:

Για το πρώτο, ήταν ένα απίστευτο, μεγάλο, προσωπικό επικοινωνιακό φιάσκο του δημάρχου Ωραιοκάστρου και η όποια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης στη συνέχεια, προκειμένου να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, απέτυχε με πάταγο.

Για το δεύτερο δεν έχω πολλά να σας πω γιατί πολύ απλά είναι μια υπόθεση που βρίσκεται ακόμα σε δικαστική διερεύνηση. Αλλά σας υπογραμμίζω το εξής:

Η Ιδιωτική ζωή ενός θεσμικού παράγοντα, όπως ενός δημάρχου, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκπροσωπεί θέλοντας και μη, δεκάδες χιλιάδες δημοτών του τόπου του και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, είναι σεβαστή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν δικαιολογείται, ακόμα και ως ιδιώτης, να συχνάζει μέσα στους φανταχτερούς διαδρόμους των καζίνο.

Θεωρείτε πως ένας δήμαρχος πρέπει να έχει κομματική ταυτότητα ή θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος;

Τα προβλήματα του Δήμου δεν έχουν πολιτικό – κομματικό χρώμα. Σας έδωσα τη δική μου ματιά για το προεκλογικό σκηνικό. Θεωρώ οποιαδήποτε εξάρτηση βλαβερή για οποιονδήποτε ασκεί δημόσια εξουσία ή διεκδικεί δημόσια θέση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κομματικές εξαρτήσεις και οι παθογένειες του κομματικού κράτους έχουν επιφέρει διαχρονικά πολλά δεινά στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Προφανώς λοιπόν θεωρώ ότι ένας Δήμαρχος δεν πρέπει να έχει κομματική ταυτότητα και πρέπει να κινείται ως ανεξάρτητος. Αρκετοί υποψήφιοι όμως φορούν προεκλογικά -για λόγους σκοπιμότητας- το μανδύα του ανεξάρτητου και μετεκλογικά εξυπηρετούν συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα.  Ας έχουν γνώση οι ψηφοφόροι, γιατί ο λύκος κι αν φορέσει προβιά δεν γίνεται πρόβατο.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω μερικά ονόματα και θα σας ζητήσω ένα γρήγορο σχολιασμό.

Όπως προείπα αποφεύγω να σχολιάζω πρόσωπα, μόνο πράξεις, ιδέες και θέσεις. Ο καθείς κρίνεται από τις πράξεις του.

Να ευχηθώ σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Μοίρασε το άρθρο!