Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από βομβιστική επίθεση σε παιδικό πάρκο Επίθεση Καμικάζι

198909-pakistan

28/03/2016

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση καμικάζι έξω από παιδικό πάρκο στη Λαχώρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος λίγα μέτρα μακριά από παιδότοπο, στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ. «Η έκρηξη ήταν τεράστια και οι νεκροί πολλοί», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο Al Jazeera. Από τις αρχές εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις εικόνες που προβάλουν τοπικά κανάλια καταγράφεται το χάος που επικράτησε μετά την επίθεση με γυναίκες και παιδιά να κλαίνε και να ουρλιάζουν, ενώ αστυνομικοί και πολίτες προσπαθούν να μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία με κάθε μέσο

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε ανθρώπους «να τρέχουν ουρλιάζοντας». «Ήταν σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου», σημείωσε και διερωτήθηκε: «Μέχρι πότε θα βλέπουμε τους ανθρώπους μας να σκοτώνονται σε τέτοιες επιθέσεις;»

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, παρακλάδι των Ταλιμπάν, και όπως ανακοίνωσε: «Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί. Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις». Σημειώνεται πως η Λαχώρη είναι η μεγαλύτερη και πιο εύπορη επαρχία του Πακιστάν αλλά και πολιτικό προπύργιο του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

πηγή Tvxs

Μοίρασε το άρθρο!