ΜΕΣΑΙΟ: Μετά την αποπομπή του προέδρου, έρχεται η σειρά του Δημάρχου

Συνεχίζοντας το RealOraiokastro.gr το οδοιπορικό με τους προέδρους τοπικών, που με κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν την υποστήριξη τους, στον απερχόμενο δήμαρχο του Δήμου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, για να διαπιστώσουν οι πολίτες, τι προσέφεραν στον τόπο τους, και ζητούν ξανά την ψήφο μας, το Μεσαίο είναι ο επόμενος σταθμός μας.

Οι εικόνες που επικρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ο καθρέφτης της εγκατάλειψης. Η ασφάλεια των παιδιών μας στις παιδικές χαρές αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για μια υπεύθυνη  Δημοτική Αρχή. Οταν όμως από το λεξιλόγιο απουσιάζει αυτή η συγκεκριμένη λέξη, και οι διοικούντες  «παίζουν» επικινδύνως με την ασφάλεια και τη σωματική  ακεραιότητα των μικρών παιδιών, είναι πολιτικά ανεύθυνη και ηθικά απαράδεκτη στάση.

Η παιδική χαρά είναι ταυτισμένη με χαρούμενες φωνές και χαμογελαστά προσωπάκια. Όμως, βασική προϋπόθεση για να μη «παγώσει» το χαμόγελο στα χείλη όλων μας και πάρει δυσάρεστη τροπή το παιδικό παιχνίδι, είναι η διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των Παιδικών Χαρών.

Οταν όμως επισκεφτεί κάποιος την παιδική χαρά στο Μεσαίο, θα έρθει αντιμέτωπος με μια τραγική και άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ανυποψίαστων παιδιών εικόνα, που παρουσιάζει ο μοναδικός χώρος αναψυχής για τα παιδιά. Χωρίς προστατευτικά κάγκελα στην περίφραξη της σε δύο σημεία εδώ και μήνες, κάνουν επικίνδυνο το παιχνίδι τους.

Η ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία για τις παιδικές χαρές αναφέρει τα εξής: Οι υπαίθριοι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές χρειάζεται να έχουν ικανή περίφραξη ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής παραμονή των παιδιών και το δάπεδο πτώσης να μην είναι χωμάτινο και με πέτρες.

Εκτός όμως από την άθλια εικόνα που παρουσίαζε, στην μέση ακριβώς της παιδικής χαράς, υπήρχε μια  λακκούβα, που αρκεί για να οδηγήσει ένα παιδί από μια εκδήλωση χαράς …στο νοσοκομείο με γύψο στο πόδι ή στο χέρι …Και ερωτούμε τον Δήμαρχο Παντελή Τσακίρη: Οφειλε ο  Δήμος να είχε στείλει συνεργείο να κλείσει την μεγάλη αυτή λακκούβα ώστε να μην μπει σε κίνδυνο κανένα μικρό παιδί; Ή αυτά γίνονται κατόπιν εορτής, και μόνο σε πολιτισμένες κατά την άποψη του περιοχές; Εάν πάθει κάποιος κάτι, χτυπήσει ένα παιδί ποιος θα είναι υπεύθυνος;

 Βέβαια μη φανταστεί κανείς ότι λακκούβες υπάρχουν μόνο σε παιδικές χαρές. Σε όλο το οδικό δίκτυο του χωριού, είναι το πιο συνήθης θέαμα, με τους δρόμους να θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι.

Τα χόρτα; Τα χόρτα έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που έχουν κατακλύσει όλους τους χώρους. Σε προηγούμενες χρονιές αντίστοιχης περιόδου, τα χόρτα είχαν ήδη κοπεί και οι χώροι πρασίνου ήταν ήδη περιποιημένοι από το Τμήμα Πρασίνου του δήμου. Εδώ και χρόνια όμως, τα χόρτα τα κόβουν, όταν ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΛΟΦΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Μοίρασε το άρθρο!