ΜΟΝΟΛΟΦΟΣ: Θλίβεται κανείς από το θέαμα, και ενοχλείται από την ιδέα της ερήμωσης

Το RealOraiokastro.gr ξεκινά ένα οδοιπορικό σε όλες τις περιοχές των προέδρων, που με κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν την υποστήριξη τους, στον απερχόμενο δήμαρχο του Δήμου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι εξαντλεί κάθε δυνατότητα βελτίωσης των τοπικών Κοινοτήτων, βάζοντας μπρος έργα και παρεμβάσεις, και ήδη βλέπουμε και τους πρώτους καρπούς των κινήσεών του.

Ας δούμε λοιπόν πως αυτοί αντιλαμβάνονται, αυτές τις ”παρεμβάσεις”, μέσα από εικόνες που κατέγραψε το RealOraiokastro.gr, ξεκινώντας από τον πρόεδρο της ενότητας του Μεσαίου, που περιλαμβάνει και τον Μονόλοφο, και το Πετρωτό, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Στον Μονόλοφο είχαμε αντικρύσει δρόμους, [μετά από τρία χρόνια διοίκησης Τσακίρη – Παπαδόπουλου], που όπως μας είχαν ενημερώσει οι κάτοικοι της περιοχής, ήταν αποτέλεσμα πολλών μηνών, με σπασμένους σωλήνες ύδρευσης, όπου το νερό έτρεχε ανεξέλεγκτα δημιουργώντας ”γλίτσα”, και φοβερά γλυστερό και επικίνδυνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς. Εδώ βέβαια θα μπορούσε κάποιος να αντιπαρατεθεί, λέγοντας ότι μπορεί το ”φαινόμενο” αυτό, να γίνει τόπος έλξης για τουρίστες, όταν θα αντικρύσουν δρόμους με πρασιά, εικόνες που δεν θα τις δουν σε κανένα μέρος του κόσμου.

Βέβαια ο Μονόλοφος δεν έχει μόνο αυτό το ”αξιοθαύμαστο”. Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι δρόμοι,καθώς στην κυριολεξία έχουν μετατραπεί σε «σουρωτήρι», δυσχεραίνοντας τη διέλευση ΙΧ και δικύκλων. Λακκούβες κάθε διαμετρήματος τόσο στο εσωτερικό του χωριού, όσο και στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί και στους άλλους οικισμούς, συνθέτουν μια εξαιρετικά απογοητευτική και άκρως επικίνδυνη εικόνα για τους διερχόμενους οδηγούς των ΙΧ. 

Κλείνοντας το κεφάλαιο της οδοποιοίας, αντικρύσαμε δρόμους με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, που σε πολλά σημεία γίνονταν μία, λόγω των χόρτων που επί μήνες, έμειναν ακούρευτα.

Τέλος αυτό που απασχολούσε κάθε καλοκαίρι τους κατοίκους έντονα, είναι το γεγονός, πως τα χόρτα παραμένουν ακούρευτα μήνες, με αποτέλεσμα να «προσελκύουν» διάφορα ερπετά, και παράλληλα να εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών διερχόμενων οχημάτων, επισημαίνοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος τροχαίο ατυχήματος.

Εδώ όταν η Βυζαντινή σημαία, κυμάτιζε περήφανα στην πλατεία του χωριού.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο απερχόμενος δήμαρχος, και ο απερχόμενος πρόεδρος του τοπικού, τέσσερα χρόνια, αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μοίρασε το άρθρο!