Δείτε τις καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσει κανείς (λίστα)

αρχείο λήψης (2)

04/09/2016

Με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν ήδη φύγει, λόγω κρίσης, στο εξωτερικό και πολλούς να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο μετανάστευσης καλό είναι να γνωρίζουμε ποιες χώρες προσφέρουν προοπτική όσον αφορά την εργασία και την ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με το InterNations, μια ιστοσελίδα δικτύωσης ομογενών η οποία απευθύνθηκε σε 14.000 άτομα που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και μετακόμισαν στο εξωτερικό, οι 10 κορυφαίοι προορισμοί είναι οι εξής:

10) Από την 22η η Τσεχία βρέθηκε στην δέκατη θέση, προσφέροντας ιδανικό κόστος διαβίωσης αλλά και ένα φιλόξενο περιβάλλον.

9) Όσον αφορά την εργασία, το 76% των ομογενών στο Λουξεμβούργο είναι γενικά ικανοποιημένο, σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που αγγίζει το 64%.

8) H χώρα λαμβάνει το μεγαλύτερο βαθμό για την ασφάλεια και την ησυχία που προσφέρει στους κατοίκους της, με το 93% να δίνει θετική εκτίμηση για την προσωπική ασφάλεια και το 95% για την ηρεμία και τη γαλήνη που νιώθει ζώντας στην Αυστρία.

7) Η Αυστραλία κατατάσσεται στην έβδομη θέση της λίστας, καθώς διαθέτει την καλύτερη ποιότητα στις δραστηριότητες αναψυχής, παραμένοντας ένα από τους κορυφαίους προορισμούς για τους ομογενείς για το 2016.

6) Σχεδόν οκτώ στους δέκα ομογενείς (79%) στην Κόστα Ρίκα αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο «σπίτι» τους, ενώ τέσσερις στους δέκα (41%) είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη χώρα, σχεδόν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου μέσου όρου (18%).

5) Οι βαθμολογίες των ομογενών στη Νέα Ζηλανδία είναι αρκετά ικανοποιητικές, με τους ομογενείς να δηλώνουν ευτυχείς και ασφαλείς.

4) Tο Μεξικό θεωρείται κατάλληλος προορισμός για να μεταναστεύσει κανείς, καθώς προσφέρει ζεστή φιλοξενία στους ξένους, ενώ είναι πολύ εύκολο κανείς να δικτυωθεί και να δημιουργήσει φιλίες.

3) Η οiκονομία μπορεί να είναι «ταραγμένη», ωστόσο το 27% των ομογενών στον Ισημερινό δηλώνει ευχαριστημένο με τη ζωή στη χώρα παρά την οικονομική κρίση που βιώνει.

2) Πάνω από τους τέσσερις στους δέκα ομογενείς (41%) δηλώνει ότι είναι πολύ εύκολο να μετακομίσει κανείς στη Μάλτα, περίπου πάνω από το διπλάσιο παγκόσμιο μέσο όρο (16%).

1)Περίπου το ένα τρίτο των ομογενών στην Ταϊβάν (34%) είναι απόλυτα ικανοποιημένο με την εργασία και την ισορροπία ζωής και απασχόλησης που μπορεί να έχει κανείς στη χώρα.

Μοίρασε το άρθρο!