Αγγλίδα τυφλώθηκε μετά από κατανάλωση νοθευμένων ποτών στην Ζάκυνθο

209434-woman

03/09/2016

Μια 20χρονη Αγγλίδα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νοθευμένων ποτών στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα PatrasTimes, η κοπέλα κατανάλωσε νοθευμένα ποτά σε πάρτι που πήγε με φίλους της και μετά από δύο 24ωρα ξύπνησε έχοντας χάσει την όρασή της. Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο PatrasTimes, σημείωσε πως η μεθυλική αλκοόλη μεθανόλη είναι γνωστή ουσία που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.

Εκτός όμως από την τύφλωση, η 20χρονη εμφάνισε και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύται στη Νεφρολογική Κλινική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας, άγνωστο όμως είναι αν καταφέρει να ξαναδεί. Στο πλευρό της νεαρής Αγγλίδας βρίσκονται οι γονείς της, που ήρθαν από το Λονδίνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό στη χώρα μας, καθώς η μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά, έχει υψηλή τοξικότητα και επηρεάζει το οπτικό νεύρο.

Μοίρασε το άρθρο!