«Ήμασταν τρία κορίτσια και η κρυφή κάμερα ήταν απέναντι από το κρεβάτι»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις νεαρής πελάτισσας του ξενοδοχείου στη Χαλκιδική με τις κρυφές κάμερες που έμοιαζαν με φορτιστές. «Είδα ένα βύσμα και πάνω είχε τα πάντα. Από παροχές για φορτίσεις μέχρι και κάμερα».

Μιλώντας η κοπέλα που έπεσε θύμα παρακολούθησης των ιδιωτικών της στιγμών στο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής θυμάται ότι η κάμερα ήταν απέναντι από το κρεβάτι και μπορούσε κάποιος να δει τα πάντα.

«Στο σημείο εκείνο αλλάζαμε τα ρούχα μας να φανταστείτε. Και ευτυχώς είχα πάει με παρέα κοριτσιών. Αν ήμουν με σύντροφο τι θα γινόταν;», λέει και προσθέτει ότι «έχουμε κάνει μήνυση και ζητάμε την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη για να δικαιωθούμε».

Ανύποπτη για όσα συνέβαιναν, με τις κρυφές κάμερες που έμοιαζαν με φορτιστές μέσα στα δωμάτια, η νεαρή πελάτισσα του περιβόητου ξενοδοχείου της Χαλκιδικής, περιγράφει:

«Όλο αυτό που έχει συμβεί είναι πολύ δυσάρεστο και είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Εγώ με τις φίλες μου κάναμε διακοπές στη συγκεκριμένη περιοχή για πολλά χρόνια. Στο συγκεκριμένο κατάλυμα μείναμε πρώτη φορά», λέει και αναφερόμενη στον 34χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου σημειώνει:

«Τον γνωρίζαμε και φαινόταν πολύ ευγενικό παιδί. Έχει και ακόμα μία επιχείρηση εστίασης στην περιοχή και τον γνωρίζαμε από εκεί. Γενικά ήταν πολύ καλός και πολύ ευγενικός και πάντα πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει».

Χαλκιδική: «Στο σημείο εκείνο αλλάζαμε τα ρούχα μας να φανταστείτε»

«Όταν πήγαμε να μείνουμε στο ξενοδοχείο – αποκαλύπτει η κοπέλα – δεν είχαμε καταλάβει κάτι. Όταν αργότερα είδαμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τι έγινε με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, είδαμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε με την παρέα μου όταν μπήκαμε στο δωμάτιο και όντως διαπιστώσαμε την ύπαρξη κάμερας στο δωμάτιο και μάλιστα ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι.

Είδα ένα βύσμα και πάνω μία κάμερα! Είχε τα πάντα από παροχές για φορτίσεις και επάνω και κάμερα. Το αντιληφθήκαμε ενάμιση μήνα μετά.

Είχαμε πάει μια παρέα τριών κοριτσιών και δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό που μας συνέβη. Η κάμερα ήταν απέναντι από το κρεβάτι και μπορούσε κάποιος να δει τα πάντα. Στο σημείο εκείνο αλλάζαμε τα ρούχα μας να φανταστείτε. Και ευτυχώς είχα πάει με παρέα κοριτσιών. Αν ήμουν με σύντροφο τι θα γινόταν;

Έχουμε κάνει μήνυση και ζητάμε την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη για να δικαιωθούμε», καταλήγει.

Χαλκιδική: Η ώρα της Δικαιοσύνης 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, για «παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας».

Στην επιτόπια έρευνα στους χώρους του τουριστικού καταλύματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, οκτώ κάρτες μνήμης, ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, μία μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα τάμπλετ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος ξενοδόχος είχε καταγράψει 27 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα Έλληνες και ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί. Δεν προέκυψε – πάντως – μέχρι στιγμής να έχει διακινηθεί το υλικό αυτό στο διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Μοίρασε το άρθρο!