Έρχεται Super – Market Pass: Επίδομα πάνω από 200 ευρώ με «ρήτρα» για αγορές

Λιγότερο από ένας μήνας μας χωρίζει από την φετινή ΔΕΘ, η οποία αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της πολιτικής κόντρας για τις παρακολουθήσεις, όσο και γιατί θεωρείται βέβαιο πως οι εξαγγελίες που θα γίνουν θα αφορούν τον επερχόμενο χειμώνα υπό τη βαριά σκιά της ακρίβειας.

Το σχέδιο για «super market pass» 

Καθώς το Power Pass και το Fuel Pass θεωρούνται επιτυχημένα ως μοντέλα,  μελετάται το σενάριο για επίδομα «super market pass». Ουσιαστικά, θα πρόκειται για μια άλλη μορφή της επιταγής ακρίβειας και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελεί ένα νέο μοντέλο για επιδόματα, τα οποία θα δίνονται σε μορφή προπληρωμένης κάρτας και όχι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το σύστημα αυτό θα επιτρέπει την χρησιμοποίηση του επιδόματος αποκλειστικά για τον σκοπό που διατίθεται, δηλαδή θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε σουπερμάρκετ. Καθώς πρόκειται για μεγάλη αλλαγή, θα υπάρχει και η επιλογή για καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά με μικρότερο επίδομα, όπως στο Fuel Pass

. Υπό μελέτη βρίσκεται και το ποσό του επιδόματος, το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό να ξεκινά από τα 100 ευρώ και να ξεπερνά τα 200 ευρώ σε κάποιους δικαιούχους.  

Μοίρασε το άρθρο!