Ο δήμος Ωραιοκάστρου επέστρεψε τα προϊόντα της Επισιτιστικής Βοήθειας λόγω ακαταλληλότητας των προϊόντων

indexindex

 

01 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμος Ωραιοκάστρου επέστρεψε τα προϊόντα της

Επισιτιστικής Βοήθειας

λόγω ακαταλληλότητας των προϊόντων

Σε κατάσταση αποσύνθεσης και ακατάλληλο για κατανάλωση βρέθηκε το σύνολο των οπωροκηπευτικών ειδών (λάχανα, πορτοκάλια και μήλα) κατά τη διάρκεια της παραλαβής της πρώτης διανομής των προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του δήμου Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου αρνήθηκαν να τα παραλάβουν και τα επέστρεψαν τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουν τη δημόσια υγεία των δημοτών μας.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του καθώς όπως τόνισε «η υγεία των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Για το λόγο αυτό δεν δεχόμαστε τα εν λόγω προϊόντα και τα επιστρέφουμε». «Από όσο γνωρίζουμε το πρόβλημα της ακαταλληλότητας των προϊόντων της διανομής είναι γενικευμένο πανελλαδικά, γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην ακύρωση της διαδικασίας της διανομής, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 4, 5 και 6 Απριλίου. Ζητούμε συγνώμη από τους δικαιούχους του προγράμματος και ταυτόχρονα ως δημοτική αρχή απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση και στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων

 

Μοίρασε το άρθρο!