ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Πρόσκληση

O Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, με παράλληλη εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα τελετών του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

Θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, του αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Γκίκα, καθηγητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., ο οποίος θα μας μιλήσει για “Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών στον σύγχρονο κόσμο”.

Ο π. Αθανάσιος Γκίκας είναι έγγαμος κληρικός και υπηρετεί το Ιερό Μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους, της Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό τίτλο, συνέχισε τις σπουδές του για δεύτερο Μεταπτυχιακό στο Durham University στη Μ. Βρετανία, όπου, κατά τη διάρκεια των σπουδών του, διακόνησε την ομογένεια ως εφημέριος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Γλασκώβης στη Σκωτία.

Το 1995 εξελέγη Λέκτορας στο τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. όπου συνεχίζει να υπηρετεί από την ανώτατη βαθμίδα πλέον, του καθηγητή.

Συνέγραψε πλήθος άρθρων και επιστημονικών συγγραμμάτων με θέματα ποιμαντικής και σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων, ενώ συνεργάστηκε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος με τακτική εβδομαδιαία εκπομπή και με τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε της Θεσσαλονίκης.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε μαζί σας την εκδήλωση αυτή.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοίρασε το άρθρο!