Ώπα κορίτσια. Ώπα! – Σε λίγο όποιος είναι άντρας θα είναι ταυτόχρονα και επίδοξος… βιαστής

Από την στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου έκανε τις καταγγελίες της, σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Και ναι, είναι θετικό ότι αρκετά κορίτσια βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν και εκείνα για την περιπέτεια τους αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο δυναμώνει ένα ρεύμα που δεν στήνει στον τοίχο όλους αυτούς που πάνε με το… πουλί στο χέρι και θεωρούν τις γυναίκες υποχείρια τους αλλά όλους τους άνδρες. Και το τσουβάλιασμα, όμως, κορίτσια κακοποίηση είναι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Και μάλιστα χειρίστου βαθμού. Σε λίγο όποιος είναι άντρας θα είναι ταυτόχρονα και επίδοξος… βιαστής ή στην καλύτερη υποψήφιος να κακοποιήσει μια γυναίκα μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ώπα κορίτσια. Ώπα! Το ακούγαμε και παλιότερα χάριν… αστειότητας πως «όλοι οι άντρες είναι γουρούνια» αλλά εδώ και κάνα μήνα, έχει ξεφύγει το πράγμα.

Και δεν είναι προσπάθεια να υπερασπιστώ σώνει και ντε το φύλο μου αλλά κυρίως να κρατήσουμε τις ισορροπίες μας ως κοινωνία. Ισορροπίες που έχουν απειληθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν με κάθε λογής τρόπους… Μην επαναλαμβανόμαστε.

Προφανώς και δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο. Όπως δεν είναι και όλες οι γυναίκες. Όπως επίσης προφανέστατα υπάρχουν και άντρες που κακοποιούνται. Ίσως όχι με βιασμό ή με σωματική βία αλλά με λεκτική. Από το «είσαι άχρηστος» μέχρι το «θα κάνεις να δεις τα παιδιά μήνες». Και να ξέρετε ότι και τα δύο πονάνε πολύ. Πάρα πολύ.

Δεν θα βάλω στη ζυγαριά τα θύματα. Θύμα το ένα, θύμα και το άλλο. Ρώτα τον μπαμπά που έχει να δει τα παιδιά του για χρόνια ή αυτόν που… νιώθει άχρηστος έπειτα από τις τόσες φορές που το έχει ακούσει και θα καταλάβεις τι εννοώ. Μετά ρώτα κι αυτόν που έχει αποφασίσει να θυσιάσει τη δική του ζωή για να μην χάσει τα παιδιά του, με την τρελή που έμπλεξε. Αυτός να δεις θύμα… Θύμα που δεν θα βρει δικαίωση, ίσως, ούτε καν από τα παιδιά του. Και θα του μείνει και η τρελή στα γεράματα…

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι η γενίκευση. Αυτός ο φασισμός που αρχίζει να επιβάλλεται στην κοινωνία και παίρνει πια επικίνδυνες διαστάσεις. Ας μιλήσουν λοιπόν όσοι και όσες είναι να μιλήσουν. Να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Ούτε μία περίπτωση κακοποίησης. Ούτε μία. Και οι ένοχοι να τιμωρηθούν.

 Να μιλήσουν όλες οι γυναίκες, όλες όσες έχουν υποστεί έστω και το παραμικρό, μπας και κάποια στιγμή σταματήσει και η γενίκευση με τους άντρες. Μπας και κάποια στιγμή η λέξη άντρας δεν θα σε κάνει αυτόματα… ένοχο ! Κάπου έλεος…

Μοίρασε το άρθρο!