Υποκλοπή τηλεφωνικών κλήσεων πολιτών μέσω του ΟΤΕ – Τι λέει η εταιρεία

Τεράστια υποκλοπή κι υφαρπαγή τηλεφωνικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών (ανάμεσα σε αυτούς του πρωθυπουργού, κυβερνητικών στελεχών και εκατοντάδων άλλων πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων κα) φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσω του δικτύου του ΟΤΕ, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα.

Ποια στοιχεία υπεκλάπησαν

Τα στοιχεία αφορούν το δίκτυο τηλεφωνικών κλήσεων από σταθερά και κινητά, στοιχεία καλούντος καλουμένου, κεραίες κινητής τηλεφωνίας που κάλυψαν τις κλήσεις κλπ., με μεγάλο ζητούμενο ποιοι και πώς μπορεί να διαχειρίζονται ήδη τα δεδομένα αυτά, και το αν δημιουργούνται θέματα εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι για αυτή την τεράστια διαρροή των στοιχείων φέρεται να έχει γίνει ενημέρωση του Μαξίμου.

Για κυβερνοεπίθεση μιλά η Cosmote -Καθησυχάζει τους πελάτες

Kυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Cosmote, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της εταιρείας, αλλά, όπως η ίδια δηλώνει, απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές.

«Το αρχείο, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, δεν περιελάμβανε περιεχόμενο κλήσεων (συνομιλίες) ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση «η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων (cyberattacks) παγκοσμίως, αποτελεί καθημερινότητα για όλα τα συστήματα τεχνολογίας εταιρειών, οργανισμών και θεσμών. Τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας αποκρούουν κάθε μήνα πάνω από 500 χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις τρίτων και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS)».

Μοίρασε το άρθρο!