Τραγωδία στο Πακιστάν: 93 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο

207919-16935763

09/08/2016

Τραγικός ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας σε νοσοκομείο της Κουέτα στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 93  άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 56 τραυματίστηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές. 

Την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος είχε περασμένη στη μέση του μια ζώνη με εκρηκτικά βάρους οκτώ έως δέκα κιλών. Τα μέλη του βομβιστή έχουν βρεθεί και θα μεταφερθούν σε εργαστήριο για να εξεταστούν ώστε να ταυτοποιηθεί.

Ο Σαναουαλάχ Ζέχρι, επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Μπαλουτσιστάν, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε καθώς πολλοί δικηγόροι και δημοσιογράφοι συγκεντρώνονταν στο Πολιτικό Νοσοκομείο της Κουέτα για να παραλάβουν τη σορό του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν ο οποίος είχε σκοτωθεί σε ξεχωριστή επίθεση. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.

Όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή νοσηλεία στους τραυματίες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στη διάρκεια του οποίου η σημαία της χώρας θα κυματίζει μεσίστια.

 

Μοίρασε το άρθρο!