Το Χαμόγελο της υπερεπικοινωνιακής υφυπουργού Δ. Μιχαηλίδου

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει τόσο έντονη παρουσία στον χώρο της παιδικής προστασίας που είναι πια θεσμός. Η αναγνωρισιμότητά του είναι σχεδόν απόλυτη και αποτελεί σημείο αναφοράς ανεξάρτητα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων.

Γι αυτό και η είδηση ότι απειλούνται με λουκέτο δομές της συγκεκριμένης ΜΚΟ εξαιτίας νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου προκάλεσε αγανάκτηση και έκπληξη.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι σαφείς και αναλυτικές στην επιχειρηματολογία τους. Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες. Αρκεί η μεγάλη εικόνα για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.

Η υπερεπικοινωνιακή υφυπουργός που ετοιμάζεται να πολιτευτεί στον Πειραιά αποφάσισε και διέταξε χωρίς να συνεννοηθεί με το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Σαν να της ανήκει και να αποτελεί προσωπική της περιουσία, νομοθετεί για να καθορίσει τη λειτουργία και την ίδια την ύπαρξη του.

 Αυτά ενώ έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων για να επιδείξει την ευαισθησία της για την προστασία των παιδιών και την κοινωνική πρόνοια.  Ούτε ξέρει ούτε σέβεται την ιστορία του οργανισμού. Ούτε μπορεί να καταλάβει τη φαιδρότητα της αναμέτρησής της με μια οργάνωση που έχει πείσει για την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της. Ούτε αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τις επιπτώσεις του λάθους της. Κυρίως, ούτε τη νοιάζει η καταστροφή που προκαλεί.

Άγνοια; Οπωσδήποτε. Θράσος; Αμέτρητο. Επιπολαιότητα; Το λιγότερο. Αλαζονεία; Υπερχειλίζουσα. Θα της περάσει; Χάρη στην αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών, δεν είναι καθόλου δεδομένο.

”ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ”

Μοίρασε το άρθρο!