Το προφίλ του 17χρονου που αιματοκύλισε το σχολείο του στο Τέξας

Ήταν ένας ήσυχος τεξανός έφηβος, που συμμετείχε σε επιδείξεις χορού μιας ελληνορθόδοξης εκκλησίας κι έπαιζε αμυντικός στην ομάδα αμερικάνικου φούτμπολ του γυμνασίου του. Ήταν παθιασμένος με τα σύμβολα, με την ιαπωνική ιστορία, με την ηλεκτρονική μουσική και όπως αποδείχτηκε με τα όπλα.

Την Παρασκευή, ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής φόρεσε ένα μακρύ παλτό, μπήκε στην τάξη του στο γυμνάσιο της Σάντα Φε, όπου οι συμμαθητές του, έκαναν μάθημα καλλιτεχνικών και πυροβόλησε και σκότωσε εννέα από αυτούς. Σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε ακόμη δέκα μαθητές. 

Το προφίλ 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μίντια ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής είχε καταγωγή από την Καρδίτσα. Ο πατέρας του ήταν στέλεχος της NRA, της Εθνικής Ένωσης Όπλων, δηλαδή του αμερικανικού λόμπι των όπλων. 

Οι αναρτήσεις του Παγουρτζή στα social Media αλλά και τα όσα έγραφε το ημερολόγιό του αποκάλυπταν την εμμονή του με τα όπλα. Διακήρυττε εξάλλου ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και να πεθάνει. 

Λίγες ημέρες πριν εισβάλει ένοπλος στο σχολείο του είχε αναρτήσει στο Facebook μια φωτογραφία με ένα μαύρο T – Shirt που έφερε το μήνυμα: «Born to kill» (Γεννημένος για να σκοτώνει). Σε μια άλλη φωτογραφία έχει ανεβάσει φωτογραφίες με μια καμπαρντίνα την οποία φέρεται να φορούσε κατά τη διάρκεια του μακελειού και η οποία είχε ναζιστικά σύμβολα ενώ είχε αναρτήσει και φωτογραφίες με ένα ψεύτικο πιστόλι. 

Μοίρασε το άρθρο!