Το νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

Οτιδήποτε που προέρχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί αγαθό για τον άνθρωπο, μέσα από μια διαδικασία ανακύκλωσης, τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά.Τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές, όπως το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο, τον χαλκό και το σίδερο, αλλά και ηλεκτρικές και ηλεκρονικές συσκευές. Ένας βέβαια λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρωπαική Ένωση ως προς την ανακύκλωση, είναι ο λόγος ότι δεν υπάρχουν για τους πολίτες και τις εταιρείες κίνητρα.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο δήμος Ωραιοκάστρου και προσωπικά ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης με τον αντιδήμαρχο καθαριότητος, περιβάλοντος και ανακύκλωσης, Κυριάκο Ιωσηφίδη, ενίσχυσαν τον στόλο της διεύθυνσης καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Ωραιοκάστρου με ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.Το νέο όχημα που παραδόθηκε στην δημοτική αρχή είναι χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και εντάχθηκε στο στόλο των απορριμματοφόρων στο πλαίσιο της συμφωνίας του δήμου με την ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης.

Κατά την παραλαβή ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης τόνισε ότι μια από τις προτεραιότητες από την διοίκηση του δήμου είναι η ανακύκλωση να γίνει έμπρακτη πράξη καθημερινότητος που μαζί με τους πολίτες να γίνει πράξη η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Ιωσηφίδης τόνισε με την σειρά του την ανάγκη της προσπάθειας αυτής για τα ανακυκλώσιμα υλικά, που μέσα από αυτήν να παράγονται νέα αγαθά.

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!