ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ NOVARTIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ NOVARTIS

«Η Αντιπολίτευση, έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε με τις αποκαλύψεις αυτές γύρω από την υγεία, η Κυβέρνηση, όμως, την υπόθεση που ξεκίνησε, την έρευνα σε ότι έχει να κάνει με την υγεία, θα την προχωρήσει και οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι μας σε αυτό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε κάθετοι: Η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά, όπως ξεκίνησε και είναι κάτι που το χρωστάμε στον ελληνικό λαό», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, ο εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ:

Στο πρώτο μέρος της τοποθέτησής του ο κ. Λαζαρίδης μίλησε επί της διαδικασίας: “…όσον αφορά στην επιμονή της Αντιπολίτευσης για το αν θα είναι οι κάλπες δέκα ή μία, έχω να πω το εξής: Ο κάθε ένας από αυτούς τους συναδέλφους που θα ακούσουμε σήμερα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, θα καταθέσει χωριστά την άποψή του. Δεν αντιμετωπίζονται όλοι συλλογικά. Ο καθένας καταθέτει την άποψή του, οπότε εμείς τους ακούμε και διαμορφώνουμε τη γνώμη μας. Δεν καταθέτει ένας την άποψή του και για τους δέκα.

Για χωριστές περιπτώσεις, όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας, θα ψηφίσουμε σε μια κάλπη και θα τους αντιμετωπίσουμε όλους σαν ΕΝΑ πρόσωπο; Αυτό εγώ το θεωρώ παράλογο.

Επειδή, λοιπόν, πράγματι ο καθένας είναι διαφορετική περίπτωση, είναι διαφορετικές οι χρονικές περίοδοι και θα ακούσουμε με προσοχή τον κάθε συνάδελφο, γι’ αυτό συμφωνώ με τη διαδικασία και ορθώς έχουμε δέκα κάλπες.

Άλλωστε, αυτό είναι κάτι το οποίο έγινε και στο παρελθόν. Θα ήθελα να θυμίσω στους συναδέλφους την περίπτωση με τις τρείς κάλπες. Έχω, μάλιστα, εδώ και τα Πρακτικά της Βουλής από τον Ιανουάριο του 2013. Και σε αυτό συμφωνήσαν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Θέλετε να πάμε παλαιότερα, στην υπόθεση με το Βατοπέδι; Έξι κάλπες δεν στηθήκαν εδώ; Εκεί γιατί δεν αντέδρασαν αυτά τα δύο κόμματα;

Άρα, εδώ μιλάμε για μια υποκριτική συμπεριφορά που έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει αυτό που μας συνήθισαν από το παρελθόν αυτά τα κόμματα. Ξεκινούσαν οι διαδικασίες για δημιουργία εντυπώσεων και στη συνέχεια, μέσα από διαδικαστικά τερτίπια, το αποτέλεσμα ήταν αντί να φωτίσουν υποθέσεις, να τις συσκοτίζουν και να συνεχίζουν να πληγώνουν τον ελληνικό λαό.

Εμείς συμφωνούμε με τη διαδικασία όπως ξεκίνησε”.

Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησής του ο κ. Λαζαρίδης έδειξε ξεκάθαρα τη διάθεση της συγκυβέρνησης να ρίξει φως σε όλα τα γεγονότα που πλήγωσαν τη χώρα, τους πολίτες και άλλαξαν και κατέστρεψαν τις ζωές όλων ημών.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην υγεία γινόταν ένα πάρτι μεγάλο σε βάρος των πολιτών μέσα από τους μηχανισμούς των φαρμάκων, των νοσοκομείων, της περίθαλψης κλπ.. Είναι κάτι το οποίο παραδεχόταν όλος ο κόσμος.

Τι έχει συμβεί; Αποκαλύφθηκε σταδιακά λόγω έρευνας που διενεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το FBI.

Στην πατρίδα μας, επειδή η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς και από τις τιμές που διαμορφώνονταν στην Ελλάδα επηρεάζονταν άλλες τριάντα χώρες, γινόταν ένα πάρτι, το οποίο τροφοδοτείτο ή πυροδοτείτο, αν θέλετε, από κάποιους «καπάτσους» -έτσι να τους ονομάσουμε- από τις φαρμακευτικές εταιρείες, που βρήκαν κάποια πρόσωπα είτε πολιτικά -θα τα εξετάσουμε όλα αυτά- είτε κάποια στελέχη από Υπουργεία τα οποία καλύπτονταν, όμως, από πολιτικά πρόσωπα και διαμόρφωναν ανάλογα τις τιμές.

Τώρα δηλώνουν όλοι ανυποψίαστοι.

Δηλαδή, όταν ο υπεύθυνος Υπουργός Υγείας υπέγραφε και πρότεινε μία τιμή στο διπλάσιο –μιλάω για την επιβάρυνση στο ΑΕΠ- από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δεν υποψιαζόταν ότι κάτι γινόταν; Όταν αυτό το χαρτί πήγαινε στον Υπουργό Οικονομικών και το έβλεπε και εκείνος δεν υποψιαζόταν ότι κάτι γινόταν; Κι όταν στη συνέχεια πήγαινε στον Πρωθυπουργό και εκείνος δεν υποψιαζόταν ότι κάτι συνέβαινε, για να έχουμε το διπλάσιο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες;

Κι όταν έφτανε στη Βουλή για να ψηφιστεί στον Προϋπολογισμό και εκεί δεν υποψιαζόταν κανείς;

Συμβαίνουν πράγματα εδώ και το γεγονός ότι θέλουν ακόμη μια φορά να καλύψουν όλα αυτά αιτιολογεί ότι ξεκίνησαν οι μηνύσεις.

Πυροβολούν ηθικά τους μάρτυρες, οι οποίοι τόλμησαν να πάνε να αποκαλύψουν αυτό το οποίο λένε και το ζητούν όλοι οι Έλληνες και εμείς όλοι και μάλιστα εμείς το είχαμε υποσχεθεί τότε στον ελληνικό λαό.

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ:

Χαρακτήρισαν τους μάρτυρες «κουκουλοφόρους». Γιατί τους χαρακτήρισαν έτσι; Επειδή τόλμησαν και κατέθεσαν έγγραφα τα οποία ήταν κρυμμένα, ήταν χωμένα και δεν υπήρχε διαφορετικά κανένας άλλος τρόπος για να έρθουν στην επιφάνεια, παρά μόνο αν βρισκόταν κάποιος ο οποίος θα τα παρέδιδε εκεί που έπρεπε, για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες της έρευνας;

Τους χαρακτηρίζουν «κουκουλοφόρους» και «ανώνυμους».

Δεν υπάρχει ανώνυμος μάρτυρας. Όλοι οι μάρτυρες είναι επώνυμοι και αυτά τα υποτιθέμενα ονόματα είναι μόνο και μόνο για να προστατευθούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία.

Άλλωστε, τον νόμο αυτόν περί προστασίας μαρτύρων, όπου προστατεύεται ο μάρτυρας δια της ανωνυμίας μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ποιοι τον ψήφισαν; Τα δύο Κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, όμως, επειδή λειτουργεί εις βάρος τους –και εννοούμε ότι ξεκινούν οι αποκαλύψεις εις βάρος τους- δεν τους αρέσει.

Βεβαίως, και πρέπει να προχωρήσουμε. Το χρωστάμε στον ελληνικό λαό αυτό.

Έκαναν κάποιες δηλώσεις κάποιοι διατελέσαντες Υπουργοί Υγείας από τα προηγούμενα κόμματα. Λένε ότι από μια περίοδο και μετά μείωσαν τις δαπάνες. Ποιες δαπάνες μείωσαν; Μείωσαν τις δαπάνες όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου και ανέβασαν τη δαπάνη όσον αφορά τη συμμετοχή του πολίτη. Τα κέρδη, όμως, των συγκεκριμένων εταιρειών δεν μειώθηκαν, δεν άλλαξαν.

Εκείνα φρόντισαν να τα προστατέψουν. Τον πολίτη, όμως, δεν τον προστάτεψαν. Τον πολίτη, ο οποίος τους ψήφισε και τους εμπιστεύτηκε για να αναλάβουν την τύχη του, δεν τον προστάτεψαν. Τον άφησαν εκτεθειμένο και λειτουργούσαν σε βάρος του.

Έχουμε διάφορα έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν από τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας, όπου αναφέρονται τέρατα και σημεία. Αναφέρονται ονόματα Υπουργών, συγκεκριμένα ραντεβού, συναντήσεις, ποια πρόσωπα συμμετείχαν και τα λοιπά.

Όλα αυτά δεν πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα;

Όσον αφορά στη διαδικασία των καλπών όπως είπα προηγουμένως θα ακούσουμε τους συναδέλφους για τους οποίους έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Δέκα συνάδελφοι θα καταθέσουν καθένας την άποψή του. Άρα, καθένας αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν, όταν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, να τους αντιμετωπίσουμε ενιαία μέσα σε μία κάλπη;

Δεν στέκει λογικά αυτό. Όταν ξεκινάει μια ποινική διαδικασία και υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι διώκονται ή κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα, το δικαστήριο δεν τους αντιμετωπίζει ενιαία, δεν λέει «για όλους μαζί ισχύει αυτό και τα λοιπά». Αντιμετωπίζει τον καθένα ξεχωριστά.

Και υπάρχουν και αυτά τα οποία αναφέραμε προηγουμένως, δηλαδή περιπτώσεις, όπως είχαμε την περίπτωση του 2013 με τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπανδρέου και τα λοιπά, όπου εδώ στήθηκαν τρεις κάλπες. Κανένας δεν είχε διαφορετική άποψη. Και τα δύο κόμματα –και κλείνω εδώ- είχαν την ίδια άποψη και το ίδιο έγινε και με το Βατοπέδι. Έξι κάλπες στήθηκαν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε κάθετοι: Η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά, όπως ξεκίνησε και είναι κάτι που το χρωστάμε στον ελληνικό λαό».

Ακολουθούν σχετικά video:

https://youtu.be/TxI742K7-Dg

https://youtu.be/7O0tujZJaXo

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!