Τι να κάνετε αν το παιδί σας φοβάται την θάλασσα

sea_scary_1
Τα περισσότερα παιδιά έχουν τρέλα με την θάλασσα και δεν λένε να βγουν έξω. Όμως υπάρχουν και αρκετά παιδιά που έχουν φοβία και δεν βλέπουν με καλό μάτι την θάλασσα. Το οποίο μπορεί να οφείλεται απλά στην ηλικία τους ή σε κάποια βιωματικά ερεθίσματα που είχαν σε σχέση με την θάλασσα.
Κατ? αρχάς, μην κάνετε ποτέ το παιδί σας να νιώσει άσχημα γι? αυτό. Ούτε να το πιέσετε με το ζόρι να μπει στην θάλασσα. Ιδίως από την στιγμή που είναι ολοφάνερο πως δεν είναι έτοιμο ακόμα. Μπορείτε αρχικά να το παροτρύνετε να παίξει δίπλα στο κύμα, ώστε αν δει κι άλλα παιδιά να μπαίνουν μέσα στο νερό, είτε να το σκεφτεί διαφορετικά, είτε να μπει κι αυτό αυθόρμητα μέσα.
Μπορείτε επίσης να του προτείνετε πως θα μπείτε μαζί στην θάλασσα για να παίξετε. Αν βλέπετε ότι δεν αντιδρά, διαβεβαιώστε το ότι θα κάτσετε στο νερό όσο θέλει εκείνο, έτσι δεν θα το κάνετε να νιώσει άσχημα και δεν θα το τρομάξετε με απότομες κινήσεις.
Αν δεχτεί, δείξτε όσο περισσότερο ενθουσιασμό μπορείτε, καθώς πρόκειται για ένα μικρό του επίτευγμα. Και συνεχίστε να ενθουσιάζεστε όλο και περισσότερο, όσο πλησιάζει στο νερό ή αν έρθει σε επαφή μαζί του. Το πιο σημαντικό πράγμα στην συγκεκριμένη στιγμή είναι να νιώσει μια θετική διάθεση και στάση απέναντί του, ώστε να νιώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στον εαυτό του.
Βέβαια, καλό θα ήταν να συζητήσετε μαζί του, ώστε να να μάθετε τον λόγο που φοβάται την θάλασσα. Ο φόβος έχει δημιουργηθεί από κάτι που είδε ή είναι απλά θέμα εξοικείωσης; Με την συζήτηση, μπορεί να βρείτε μια λύση πολύ εύκολα και να αισθανθείτε καλύτερα κι εσείς και το παιδί σας.

Μοίρασε το άρθρο!