Τηλεφωνική Δημοσκόπηση – Του latsion

Τηλεφωνική Δημοσκόπηση
Κτυπάει προχθές το σταθερό τηλέφωνο. Ήμουν δίπλα, δεν το σήκωσα αμέσως αλλά περίμενα να το σηκώσει απ΄το ισόγειο η γιαγιά. Στο σταθερό μας παίρνουν κάτι φίλες της γιαγιάς απ΄το χωριό. Όλοι οι άλλοι παίρνουν στα κινητά μας. Το σταθερό είναι για να έχουμε Wi-Fi στο σπίτι και συνδέσαμε με καλώδιο μια δεύτερη συσκευή στο ισόγειο, που είναι η γιαγιά. Χτυπούσε αρκετή ώρα. Σηκώνω το τηλέφωνο, αλλά με πρόλαβε η γιαγιά. Την ακούω λοιπόν να μιλάει με κάποιον άγνωστο. «Κυρία μου θα θέλαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις. Να ξέρετε ότι η συνομιλία μας καταγράφεται. Συμφωνείτε;». Περιμένω και γω να απαντήσει η γιαγιά, τίποτα. «Κυρία μου συμφωνείτε;» ξανακούγεται ο άγνωστος. «Όχι» απαντά η γιαγιά «γιατί την άλλη φορά που συμφώνησα, μας άλλαξαν σύνδεση στο σταθερό. Άρχισαν να μας χρεώνουν το μήνα σαράντα ευρώ από είκοσι που πληρώναμε». Δεν κατάλαβε φαίνεται ο άγνωστος και την ξαναρώτησε: «Ποιοι σας χρέωσαν;». «Άμα ήξερα θα τους τακτοποιούσα» κάνει η γιαγιά. «Δεν καταλάβατε κυρία μου, εμείς κάνουμε δημοσκόπηση, δεν χρεώνουμε έξοδα. Τέλος πάντων να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις;». «Αν είναι έτσι, κάντες» λέει η γιαγιά μου.
«Πρώτη ερώτηση: -Προτιμάτε να κυβερνά η Νέα Δημοκρατία ή να ρίξει πυρηνική βόμβα η Ρωσία και να γίνει πυρηνικό ολοκαύτωμα;». Τρόμαξε η γιαγιά λέει: «Νέα Δημοκρατία, Νέα Δημοκρατία».
«Δεύτερη ερώτηση: -Είστε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή με τους πολεμοκάπηλους πουτινιστές του ρατσισμού και της καταπίεσης;». Ξανατρόμαξε η γιαγιά μου απαντά: «Κυριάκο Μητσοτάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη».
«Τρίτη ερώτηση: -Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή ακυβερνησία και χάος;». «Αυτοδύναμη» λέει η γιαγιά.
«Ευχαριστούμε» της λέει η φωνή στο τηλέφωνο και κλείνει το ακουστικό. Έμεινα στο τηλέφωνο εγώ και η γιαγιά, οπότε της λέω: «Γιαγιά, ξέρεις ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία;». «Αποκλείεται» κάνει με θυμό η γιαγιά μου. «Κι όμως, αυτό απάντησες στη δημοσκόπηση», της λέω «και μετά απορείς πως είναι δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης».
Η γιαγιά είχε όρεξη για κουβέντα και ζήτησε να της το εξηγήσω. Εγώ δεν είχα τι να κάνω, οπότε άρχισα να της λέω μια ιστορία: «Ο Μπάιντεν, ακόμη δεν βγήκε, είδε τη δημοφιλία του να είναι πολύ χαμηλά. Άρχισε να ανησυχεί, γιατί θέλει να βγει και στις επόμενες εκλογές. Τον συμβούλεψε λοιπόν η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος του, η Ψάκις, να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι εδώ και χρόνια ο δημοφιλέστερος. πολιτικός στη χώρα του. Πήρε λοιπόν ο Μπάιντεν τηλέφωνο τον Κυριάκο και του λέει: -Ρε συ πως τα καταφέρνεις μετά από τόσες μαλακίες να είσαι ο πιο δημοφιλής Έλληνας; -Έχω ένα αντιπρόεδρο πολύ ατσίδα, που τα καταφέρνει σ΄αυτά, του απαντά ο Μητσοτάκης. Να φανταστείς ότι στις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία, ήμουν στο πρώτο γύρο τριάντα χιλιάδες ψήφους πίσω. Πώς τα έφερε, τι έκανε δεν ξέρω, εκλέχτηκα πρώτος. –Σώπα ρε συ, λέει ο Μπάιντεν. Θα μου τον στείλεις καμιά βδομάδα να φτιάξει και μένα δημοφιλή στην Αμερική; -Βεβαίως λέει ο Κυριάκος, τί σκατά φίλοι είμαστε. Και στέλνει λοιπόν τον Άδωνι στην Αμερική. Τελειώνει τη δουλειά ο Άδωνις, γυρίζει πίσω, περιμένει ο Κυριάκος τηλέφωνο από τον Μπάιντεν. Περνάει ένας μήνας, περνάνε δυο, τίποτα. Καμιά ενημέρωση. Απορημένος ο Κυριάκος, παίρνει ο ίδιος τηλέφωνο τον Μπάιντεν: -Τι έγινε ρε συ, δεν θα με ευχαριστήσεις που σε βοήθησα; -Τι να σε ευχαριστήσω ρε, του λέει θυμωμένος ο Μπάιντεν, δεν έγινα ο πιο δημοφιλής. –Και ποιος βγαίνει δημοφιλέστερος στην Αμερική μετά από τις αλχημείες του Άδωνι;, ρωτά περίεργος ο Κυριάκος. –Εσύ, του απαντά ο Μπάιντεν».
«Δηλαδή ο Μητσοτάκης είναι στην Αμερική πιο δημοφιλής απ΄τον Μπάιντεν;», ρωτά με απορία η γιαγιά. «Τί Αμερική», της απαντώ, «σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Σκάι».
«Μνήσθητι μου Κύριε», κάνει η γιαγιά και κλείνει το τηλέφωνο.

Μοίρασε το άρθρο!